Românul care a dezvoltat jocuri pentru Facebook are planuri mari pentru 2014

Autor: Iuliana Roibu Postat la 26 decembrie 2013 874 afişări

Cunoscut ca blogger şi pentru scurt timp directorul Yahoo în România, Bobby Voicu se ocupă de aproape doi ani de Mavenhut, iniţial un dezvoltator de jocuri pentru Facebook şi acum un dezvoltator de jocuri pur şi simplu, care încearcă să se folosească de nostalgiile legate de primele jocuri pe computer.

Românul care a dezvoltat jocuri pentru Facebook are planuri mari pentru 2014

Într-un interviu pentru Business Magazin, Bobby Voicu spune că 2013 a fost un an foarte bun pentru MavenHut, “fiind anul în care am ajuns la 16 angajaţi (de la 4 la începutul anului) şi am ajuns să fim o companie profitabilă”. De la mijlocul lui 2012 şi până la sfârşitul lui 2013, Mavenhut a angajat o echipă destul de mare, face în continuare angajări şi vrea să dezvolte noi jocuri.

Pentru 2014, Bobby Voicu are în plan să îşi dubleze echipa, dar şi să lanseze noi produse pe piaţă, pe mai multe platforme.“Pe termen mediu, planurile sunt să creştem cât mai mult studioul din România, ajutând astfel la definirea unui ecosistem în industria de dezvoltare de jocuri.

Evident, ne dorim să scoatem cât mai multe titluri de succes în următorii 5 ani, pe cât mai multe platforme (atât web, cât şi mobile)”, spune Bobby Voicu. Bobby Voicu a dezvoltat Mavenhut în Irlanda, în cadrul acceleratorului de business Startup Bootcamp Dublin, condus de Eoghan Jennings, şi crede că dezvoltatorii români de soft trebuie să privească global: “Cred că, datorită contextului specific dezvoltării de software, a lipsei de graniţe reale, cei care activează în industrie trebuie să fie la curent cu trendurile globale, altfel nu sunt competitivi. Prin urmare, este o necessitate privirea globală, dar nu cred că asta înseamna ca industria nu mai depinde de România, ca "s-a desprins" de România”.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romanul-care-a-dezvoltat-jocuri-pentru-facebook-are-planuri-mari-pentru-2014-11797207
11797207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.