Romanii, printre cei mai cautati cobai din lume - unde fac teste companiile farmaceutice americane

Postat la 09 decembrie 2010 33 afişări

Companiile farmaceutice americane isi testeaza noile medicamente in tarile unde oamenii sunt saraci si facuti sa creada ca sunt tratati gratis pentru afectiunile de care sufera, acuza jurnalistii de la publicatia americana Vanity Fair.

Rusia, Romania si Thailanda ocupa primele trei locuri in topul tarilor cu saraci unde companiile farmaceutice isi testeaza produsele pe subiecti umani, scrie Vanity Fair. "Principial, este o realitate ca tarile bogate sa faca cercetari clinice in tarile sarace sau mai putin dezvoltate", a declarat pentru gandul prof.dr. Ostin C. Mungiu, seful Catedrei de Farmacologie, Toxicologie si Algeziologie si al Laboratorului Central de Testare a Medicamentului din cadrul U.M.F. "Gr.T. Popa" din Iasi. Asta se intampla "in principal datorita legislatiei laxe de care astfel de state beneficiaza comparativ cu legislatia dura din Statele Unite", explica profesorul Mungiu, dar si pentru ca "sumele cu care sunt platiti voluntarii sanatosi pe care se efectueaza astfel de studii sunt mai mici in tarile mai putin dezvoltate".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
teste,
medicamente,
cobai,
companii,
Vanity Fair
/actualitate/romanii-printre-cei-mai-cautati-cobai-din-lume-unde-fac-teste-companiile-farmaceutice-americane-7794159
7794159
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.