”Românii nu se simt bine dacă nu pleacă cu măcar doi litri de motorină acasă”, recunoaşte un şef neamţ la o firmă din România

Postat la 10 aprilie 2019 567 afişări

Spiritul „întreprinzător” al românilor a fost observat de un neamţ, şef la o firmă din Suceava. Acesta a făcut chiar şi o listă cu bunurile cu care pot pleca angajaţii acasă. Fără efect.

”Românii nu se simt bine dacă nu pleacă cu măcar doi litri de motorină acasă”, recunoaşte un şef neamţ la o firmă din România

Matthias Hochrein, de 36 de ani, din Ulm, şi-a mutat centrul vieţii în România, la o fermă situată la 20 de km de oraşul Suceava, regiunea Bucovina. El a dorit să devină fermier, pasiune pe care a descoperit-o pe timpul unei ucenicii când a frecventat Şcoala Waldorf din Ulm.

Primul contact cu ţara l-a avut la momentul construirii unei şcoli Waldorf în România, unde a învăţat limba locală, s-a căsătorit cu o româncă şi are doi copii, potrivit ziarulromanesc.de.

Ferma se află în apropiere de una dintre ultimele fabrici româneşti de zahăr. Se ocupă de fermă împreună cu alţi doi asociaţi germani. A început cu un teren de 450 de hectare. Între timp cei trei parteneri au mai cumpărat pământ. Au 14 angajaţi şi cultivă 2.200 de hectare cu sfeclă, grâu, soia, rapiţă şi porumb.

”Suntem un exemplu antreprenorial pozitiv privind ceea ce se poate face în România”, declară Matthias. Cu toate acestea, nu îşi vede viaţa pentru totdeauna în România. În ciuda dificultăţilor, el vede partea bună a oamenilor, însă spune că ”lucrătorii români nu se simt bine dacă nu se duc seara acasă cu măcar doi litri de motorină furată”. Din acest motiv, Matthias a pus la dispoziţie o listă pe care fiecare angajat poate trece ce a luat cu el.

Însă acest sistem nu prea funcţionează, scrie swp.de.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
romani,
firma,
neamt,
plecare,
sef,
romania,
motorina,
suceava,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.