Românii, ironizaţi într-o nouă emisiune în Franţa. Ministerul Afacerilor Externe reclamă xenofobia

Postat la 06 octombrie 2011 14 afişări

O emisiune radiofonică umoristică din Franţa în care se fac noi glume pe tema românilor, insinuându-se faptul că cerşesc a determinat o reacţie dură a MAE care a acuzat realizatorii de xenofobie, în timp ce ministrul Baconschi s-a declarat "jignit".

Este vorba despre emisiunea "On va s'gener", difuzată miercuri, pe Europe 1 şi realizată de Laurent Ruquier şi în care realizatorul şi invitaţii săi ironizează diferite situaţii şi personaje. Secţiunea în care ei glumesc pe tema românilor are aproximativ 8 minute şi porneşte de la o întrebare formulată de realizator referitor la o statistică pe care doreşte să o facă publică. "Ce fac 85% din români şi nu fac decât 20% din italieni dar şi 100% din francezi?", întreabă moderatorul emisiunii, invitaţii lansându-se într-o serie de observaţii ironice: "Nu este vorba de cerşit","Au un u în plus roumain-romain", "Plătesc impozite", "Se şcolarizează, trec bacalaureatul", "Au un nume, studiază geografia ţării lor, sunt declaraţi la starea civilă, fac educaţie sexuală", sunt răspunsurile date de cei aflaţi în studio.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
xenofobie,
glume,
romani,
baconschi
/actualitate/romanii-ironizati-intr-o-noua-emisiune-in-franta-ministerul-afacerilor-externe-reclama-xenofobia-8843640
8843640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.