Românii încep să ceară tot mai multe produse de mobilier "made in Romania"

Postat la 17 aprilie 2016 174 afişări

Cea mai mare parte a fabricilor româneşti care produc mobilă încă se bazează pe export pentru a supravieţui, însă micii producători spun că a venit timpul să se uite mai atent şi către clienţii de pe plan local, care cer tot mai multe produse "made in Romania".

Românii încep să ceară tot mai multe produse de mobilier "made in Romania"

"Exportăm în jur de 90% din ceea ce producem. Nu ne dorim să mai creştem exporturile pentru că vrem să fim mai cunoscuţi pe plan intern, de aceea şi participăm la târguri de profil. Românii sunt tot mai interesaţi de ceea ce consumă, de la hrană, la ceea ce îmbracă şi până la patul în care dorm. Ar fi păcat să nu adresăm mai bine piaţa internă, să nu ducem produsele noastre mai mult în casele românilor", spune Ileana Blidar, care conduce, alături de soţul ei, fabrica de mobilă de lux din lemn masiv Sarmexin (fosta companie listată Sarmex SA, care s-a reorganizat) din Satu Mare.

Compania cu 50 de angajaţi trimite la export mobilier realizat în fabrică în ţări precum Germania, Marea Britanie sau Franţa. Produsele de lux fabricate de ei la Satu Mare ajung să fie vândute şi cu 20.000 de lei, cum este cazul celui mai mare dormitor din colecţie, însă preţul unui astfel de set de mobilier din lemn masiv poate ajunge şi la 8.000 de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
romania,
mobilier,
romani,
incepere,
crestere,
export
/actualitate/romanii-incep-sa-ceara-tot-mai-multe-produse-de-mobilier-made-in-romania-15262675
15262675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.