Românii, înapoi pe moşie? Economia Italiei rămâne în haos cu o creştere economică estimată la doar 0,1% în 2019 şi o datorie raportată la PIB de 130%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 778 afişări

Românii, înapoi pe moşie? Economia Italiei rămâne în haos cu o creştere economică estimată la doar 0,1% în 2019 şi o datorie raportată la PIB de 130%

Trezoreria Italiei se pregăteşte să reducă estimările de creştere economică pentru 2019 şi să majoreze deficitul estimat, potrivit unor oficiali citaţi de Bloomberg.

Economia va creşte anul acesta cu doar 0,1%, potrivit documentelor care nu au fost încă prezentate în mod oficial – deoarece aşteaptă aprobarea guvernului până în data de 10 aprilie.

Estimările anterioare pentru creşterea economică a Italiei prevedeau un avans de 1%, însă economiştii care au răspuns la ultimul sondaj Bloomberg sunt de acord cu noua estimare a Trezoreriei, de 0,1%.Se înAceste cifre subliniază dificultăţile guvernului în a repara economia.

După ce a intrat în recesiune la sfârşitul anului trecut, Italia este îngropată într-un raport al datoriei la PIB de 130%, iar stagnarea creşterii economice aduce greutăţi suplimentare încercărilor de a prelua controlul situaţiei fiscale.

Deficitul bugetar este estimat acum la 2,3-2,4%, în comparaţie cu o estimare anterioară de 2,04% - acceptată de Comisia Europeană după îndelungi discuţii.

Guvernul ţinteşte acum o creştere economică de 0,3% sau chiar 0,4% pe care vrea să o atingă prin intermediul unui aşa-numit „Decret de Creştere” ce urmează a fi pe masa Guvernului săptămâna aceasta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere economica,
italia,
continuare,
dezastru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.