Situaţia Laurei Codruţei Kovesi, discutată din nou la Bruxelles

Postat la 04 aprilie 2019 14895 afişări

Situaţia Laurei Codruţei Kovesi, discutată din nou la Bruxelles

Echipa Parlamentului European va avea, joi la Bruxelles, a treia rundă de negocieri cu reprezentanţii Consiliului UE, pentru procurorul-şef european, după ce primele două întruniri s-au încheiat fără rezultat. Pentru şefia Parchetului UE candidează şi Laura Codruţa Kovesi.

Primele runde de negocieri au avut loc pe 19 şi 27 martie. Dacă la întrunirea de miercuri nu se va ajunge la un consens, mai este programată o rundă de negocieri pe 10 aprilie.

Echipa de negociere a Parlamentului European este compusă din preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes şi Judith Sargentini, preşedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle (grupul PPE).

În urma unui vot secret, în luna februarie, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kovesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată anterior şi în Comisia CONT.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laura kovesi,
discutare,
soarta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.