Românii cu credite primesc azi o veste dezastruoasă. Anunţul făcut de Parlament pe care mulţi sperau să nu-l audă

Autor: Alexandru Nanu Postat la 05 martie 2021 672 afişări

Românii cu credite primesc azi o veste dezastruoasă. Anunţul făcut de Parlament pe care mulţi sperau să nu-l audă

Proiectul de lege care prevedea limitarea dobânzilor percepute pentru creditele ipotecare şi de consum a fost respins, în această săptămână, de către Camera Deputaţilor.

Mai exact, este vorba despre Proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.13/2011 privind dobânda legală remuneratorie şi penalizatoare pentru obligaţii băneşti, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar care a fost adoptat de Senat în luna februarie a anului 2018

În martie 2019, Curtea Constituţională a României constata că o lege ce urmărea limitarea dobânzilor în sectorul financiar este neconstituţională, în principal datorită faptului că nu a fost realizată motivarea şi fundamentarea economică, socială şi juridică a soluţiilor adoptate, legea însăşi fiind considerată neclară.

În aprilie 2019, legea a intrat la reexaminare la Senat ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale, urmând să fie respinsă de senat în luna iulie a aceluiaşi an.

În luna noiembrie 2019, proiectul de lege a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Depuţatilor.

În această săptămână, mai exact în data de 3 martie 2021, legea este respinsă de către Camera Depuţatilor cu 300 de voturi pentru, zero voturi contra şi zero abţineri, ca urmare a acestei decizii a avut loc şi încetarea procedurii legislative prin respingere definitivă de către Camera Deputaţilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.