România va avea, în premieră, un vicepreşedinte la BEI. Mihai Tănăsescu va prelua funcţia

Postat la 26 martie 2012 8 afişări

Din poziţia de vicepreşedinte al BEI, Tănăsescu, în prezent reprezentantul României la FMI, va coordona activitatea băncii în Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe şi Pacific) şi Africa de Sud. BEI are opt vicepreşedinţi.

Toţi oficialii români contactaţi de MEDIAFAX, inclusiv Tănăsescu, au refuzat să discute pe acest subiect. Banca Europeană pentru Investiţii este o instituţie europeană creată în 1958, prin Tratatul de la Roma. Acţionarii BEI sunt cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. În afara finanţării proiectelor din statele UE, BE I activează şi din Africa, Asia şi Rusia, acoperind în total peste 150 de ţări. Instituţia este cea mai mare bancă internaţională nesuverană atât din punct de vedere al finanţărilor acordate, cât şi al emisiunilor pe pieţele de capital.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tanasescu,
bei,
vicepresedinte,
functie
/actualitate/romania-va-avea-in-premiera-un-vicepresedinte-la-bei-mihai-tanasescu-va-prelua-functia-9437514
9437514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.