Romania si Bulgaria ar putea fi luate in considerare pentru o baza radar a NATO

Postat la 29 octombrie 2010 16 afişări

Statele Unite incearca sa convinga Turcia sa accepte gazduirea unei baze radar pe teritoriul sau, insa in cazul in care va refuza, sunt luate in considerare si alte optiuni, precum construirea acesteia in Romania sau Bulgaria, relateaza Financial Times, in editia electronica.

Statele Unite si Turcia incearca sa evite o confruntare la summitul NATO din noiembrie, din cauza reticentei autoritatilor de la Ankara fata de planurile de aparare antiracheta, precum si fata de redactarea noului "concept strategic" al Aliantei.Administratia Barack Obama a incercat sa obtina sprijinul intregii Aliante pentru scutul antiracheta, in special pentru a elimina obiectiile Turciei fata de propunerea SUA de a construi o baza radar pe teritoriul sau. Guvernul turc a afirmat ca ar fi de acord daca scutul antiracheta ar fi un proiect al intregii Aliante, si nu un proiect americano-turc impotriva Iranului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Romania,
Bulgaria,
baze NATO
/actualitate/romania-si-bulgaria-ar-putea-fi-luate-in-considerare-pentru-o-baza-radar-a-nato-7613778
7613778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.