România se clasează în primele 10 ţări cu cea mai mică rată a şomajului din UE în martie

Postat la 02 mai 2018 51 afişări

România se află pe locul 8, cu 4,5%, în topul primelor 10 ţări cu cea mai scăzută rată a şomajului din Uniunea Europeană în luna martie, pe primul loc clasându-se Cehia cu 2,2%, iar pe ultimul loc Grecia cu 20,6%, arată un raport publicat miercuri de Eurostat.

România se clasează în primele 10 ţări cu cea mai mică rată a şomajului din UE în martie

Dintre statele membre, cele mai scăzute rate ale şomajului din martie 2018 au fost înregistrate în Republica Cehă (2,2%), Malta (3,3%) şi Germania (3,4%), iar cele mai ridicate rate ale şomajului au fost consemnate în Grecia (20,6% - datele pentru Grecia disponibile au fost din ianuarie) şi Spania (16,1%).

Comparativ cu aceaşi perioadă a anului trecut, rata şomajului a scăzut în toate statele membre, cu excepţia Lituaniei, unde a rămas stabilă, şi a Estoniei - unde a crescut de la 5,3% la 6,5% între februarie 2017 şi februarie 2018.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.