LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

România pare a fi pierdut urma a zeci de mii de oameni întorşi din zonele de risc. Moldova, ”bomba cu ceas”

Postat la 27 martie 2020 1816 afişări

Zeci de mii de oameni întorşi din străinătate nu par a fi incluşi în statisticile oficiale

România pare a fi pierdut urma a zeci de mii de oameni întorşi din zonele de risc. Moldova, ”bomba cu ceas”

Orban: Am făcut anchete epidemiologice / Tătaru: Am găsit anchete epidemiologice incomplete. Moldova, bomba cu ceas a epidemiei de Covid-19

România pare a fi pierdut urma a zeci de mii de oameni care s-au întors din zone de risc. Potrivit raportărilor oficiale, sunt 131.539 de oameni aflaţi în izolare la domiciliu şi carantină. Printre ei, sunt românii întorşi din zonele de risc, din Europa în special, şi cei care au fost izolaţi în urma anchetelor epidemiologice. Premierul Ludovic Orba spune însă că s-au întors mult mai mulţi oameni.

„România pare a fi avut o specificitate pe care nu au avut-o alte ţări europene. În România s-au întors peste 200.000 de români, cei mai mulţi din ţări grav afectate de epidemie”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul recunoaşte eşecul diagnosticării din România şi, în acelaşi timp, consideră că epidemia a fost gestionată bine. El pune numărul mic de cazuri din ţara noastră pe baza măsurilor de izolare şi carantinare şi a anchetelor epidemiologice, nu a numărului de teste care a fost făcut până acum.

Întors din Moldova, unde a vrut să vadă care este situaţia reală cu care ne confruntăm, proaspătul ministru Nelu Tătaru susţine că anchetele epidemiologice nu au fost chiar un succes.

“Din ce am putut observa, am văzut anchete terminate la jumătate sau incomplete care nu urmăresc cazurile în sine, nu urmăresc contacţii în sine şi care se pierd la un moment dat”, a declarat Nelu Tătaru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
romania,
pierdere,
risc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.