Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Niciun angajator nu trebuie să plătească din propriile resurse contribuţiile de şomaj, urmând să fie decontate ulterior

Autor: Ştefan Stan Postat la 27 martie 2020 267 afişări

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Niciun angajator nu trebuie să plătească din propriile resurse contribuţiile de şomaj, urmând să fie decontate ulterior

Angajatorii nu trebuie să plătească din propriile resurse cei 75% din salariul mediu aferenţi şomajului tehnic, urmând ca statul să le deconteze ulterior. Procedura este că se depun aceste documente la începutul lunii aprilie pentru perioada lunii martie afectată, şi se vor primi banii. Fiecare angajator sau PFA sau alte forme contractuale se prezintă cu o solicitare, urmând să primească banii în cel mai scurt timp, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, într-o declaraţie de presă la Guvern. 

”Având în vedere situaţia grea prin care trecem, aceste reglementări au plecat de la următoarea premisă: avem totală încredere în români. Faptul că am simplificat procedurile înseamnă că avem încredere în angajatori, PFA sau alte forme de muncă, încredere că ceea ce ne vor declara dânşii corespunde cu realitatea. Declaraţia pe propria răspundere artată că guvernul pleacă pe premisa de încredere”, a spus ea. 

”Insist pe componenta de încredere în cel mai scurt timp. Avem încredere că informaţiile pe care ni le daţi sunt corecte, reflectă realitatea. Dacă angajatorii au resurse, prevederea le permite acestora ca ei să poată completa până la 75% din salariul persoanei pe care o au încadrată, dacă acest salariu e mai mare decât cuantumul mediu pe ţară. Acest lucru rămâne la latidunea angajatorului, în funcţie de resursele de care dispune”, a declarat Alexandru. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primire,
resurse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.