România, locul şase în topul cheltuielilor din perioada vacanţei de vară din UE

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 10 iunie 2018 151 afişări

România se situeazã pe pozitia a şasea în topul cheltuielilor din perioada vacanţei de vară din Uniunea Europeană, urmând să aloce 58,9% din veniturile lunare, echivalentul a aproximativ 528 de euro, arată Barometrul de Varã Ferratum.

Cumpărăturile online sunt preferate de 31% dintre românii participanţi la sondaj, iar 51% din respondenţi vor plăti cu cardul. Vara acesta, o mare parte din buget va fi dedicat călătoriilor în ţără (18,6%), achiziţionarea de articole pentru redecorarea casei (12,7%) şi activităţile recreaţionale (11,8%), arată studiul citat.

În privinţa călătoriilor, 33,84% dintre respondenţi spun că vor folosi serviciile AirBnB şi în proporţie de 96% vor plăti mai puţin de 100 de euro pentru o noapte de cazare.

„Aproximativ 22.000 de gospodãrii europene au participat la sondajul bianual care, pe lângă altele, analizează principalele activităţi estivale în rândul respondenţilor, dacă aceştia preferă shoppingul online în detrimentul celui tradiţional şi arată ce ţări vor cheltui cel mai mult în vara anului 2018”, arată documentul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHELTUIELI,
VACANŢĂ,
BUGET

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.