România "în cursă" pentru o nouă uzină Skoda în Europa de Est: În joc este o investiţie de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă bine plătite

Postat la 26 noiembrie 2018 152 afişări

România concurează cu Bulgaria şi Ungaria pentru o nouă uzina Skoda, potrivit Automotive News Europe. Miza o reprezintă o investiţie de tip "greenfield" de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă bine plătite.

România "în cursă" pentru o nouă uzină Skoda în Europa de Est: În joc este o investiţie de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă bine plătite

 Anterior, presa din Bulgaria scria de faptul că VW ia în calcul ţara de la sud de Dunăre şi Turcia. Însă climatul politic din Turcia nu este unul favorabil iar Bulgaria nu are nici tradiţie şi nici o reţea de furnizori la fel de mare precum România. Pe plan local sunt peste 230.000 de oameni care lucrează în industria auto, dintre care aproape 19.000 pentru Dacia şi Ford. De asemenea, şi când vine vorba de infrastructură, în 2022 când uzina ar trebui să fie gata, în România se va putea circula de la Sibiu şi de la Cluj spre Vest numai pe autostradă.

 

CEO-ul VW Group, Herbert Diess, declara pe 18 noiembrie faptul că grupul caută o nouă locaţie în Europa de Est pentru o fabrică Skoda pentru a demara producţia după 2022. Nevoia de o nouă uzină apare deoaerce VW va converti uzina din Emden, Germania în uzină de maşini electrice şi va muta producţia lui Passat în actuala uzina Skoda din Kvasiny, care în prezent produce Skoda Superb. În viitoarea uzină se vor produce SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, asamblate în prezent în Kvasiny. România are deja o tradiţie în producţia de SUV-uri. La Dacia aproape 70% din producţie o reprezintă SUV-ul Duster, iar la Ford, pe lângă EcoSport, din 2019 este aşteptat un al doilea model, cel mai probabil tot un SUV.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uzina,
romania,
skoda,
investitie,
locuri de munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.