România estimează contribuţia prostituţiei şi drogurilor în PIB de patru ori sub Marea Britanie

Postat la 05 iunie 2014 78 afişări

România estimează contribuţia prostituţiei şi drogurilor în PIB de patru ori sub Marea Britanie

Institutul Naţional de Statistică (INS) apreciază că includerea în PIB a activităţilor ilegale, cum sunt prostituţia, drogurile şi contrabanda, ar putea avea un impact de cel mult 0,2%, în timp ce Marea Britanie estimează că doar prostituţia şi drogurile au o contribuţie de 0,8% din PIB.

 Biroul de statistică din Marea Britanie a estimat că schimbarea metodologiei de calculare a PIB, care va intra în vigoare din septembrie, va conduce la o revizuire retroactivă în creştere a PIB din 2009 cu 2,3%, sau circa 33 de miliarde de lire sterline (55 de miliarde de dolari).

Autoritatea pentru statistică a estimat că activităţile ilegale, cu precădere prostituţia şi importul, producţia şi distribuţia de droguri, vor avea un impact de 10 miliarde de lire în revizuirea pozitivă a PIB. Aproximativ 5,3 miliarde de lire sterline din această sumă reflectă impactul financiar al prostituţiei în economia britanică.

România, alături de celelalte state europene, va include din septembrie mai multe activităţi în calculul PIB, potrivit ESA 2010, alături de cheltuielile de înarmare şi cercetare-dezvoltare figurând şi valoarea adăugată brută din activităţi ilegale, precum prostituţie, trafic de droguri şi contrabandă, potrivit agentiei MEDIAFAX.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-estimeaza-contributia-prostitutiei-si-drogurilor-in-pib-de-patru-ori-sub-marea-britanie-12702332
12702332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.