România este printre ţările-membre UE cu cele mai puţine instituţii de credit

Autor: Tudor Ionescu Postat la 01 septembrie 2018 74 afişări

În ţările membre Uniunii Europene, care nu fac parte din zona euro, există 29 de bănci centrale şi 6.160 de instituţii de credit, se arată în datele de pe luna iulie centralizate de Banca Central Europeană (BCE).

În acelaşi timp, în zona euro există 20 de bănci centrale şi 4.670 de instituţii de credit. În categoria instituţiilor de credit au fost incluse nu doar băncile, ci şi instituţiile financiar nebancare (IFN-uri), firmele de brokeraj sau fondurile de investiţii.

Raportat la nivelul întregii Uniuni, cel mai mic număr de instituţii de credit a fost raportat în Slovenia, cu 17 astfel de instituţii. Urmează Malta (25 de instituţii de credit), Bulgaria (26 de instituţii de credit), Slovacia (27 de instituţii de credit) şi Ungaria (28 de instituţii de credit). În România, numărul raportat de instituţii de credit este de 37.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
BANCI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.