România cere ajutorul UE pentru achiziţionarea unui medicament folosit de bolnavii COVID 19

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 octombrie 2021 204 afişări

România cere ajutorul UE pentru achiziţionarea unui medicament folosit de bolnavii COVID 19

România cere ajutorul Uniunii Europene pentru achiziţionarea Tocilizumabum, un medicament folosit de bolnavii COVID 19. Solicitarea statului român apare după ce compania care produce medicamentul a anunţat că nu poate respecta contractul.

Ministerul Sănătăţii (MS) a solicitat marţi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru achiziţionarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.

Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un contract cu Ministerul Sănătăţii, a anunţat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situaţia de „stock-out” a produsului la nivel global.

„În aceste condiţii, considerând situaţia acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila a solicitat şefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecţie civilă. Menţionăm că, Ministerul Sănătăţii a primit fondurile necesare pentru achiziţionarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Tocilizumabum direcţiilor de sănătate publică teritoriale. Este vorba despre 6.649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienţi COVID-19 cu forme severe de boală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicament,
ue,
ajutor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.