România atrage din nou atenţia presei internaţionale şi este inclusă pe o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din Europa. Ce loc recomandă jurnaliştii de la CNN

Autor: Ioana Matei Postat la 31 iulie 2022 11848 afişări

România atrage din nou atenţia presei internaţionale şi este inclusă pe o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din Europa. Ce loc recomandă jurnaliştii de la CNN

Jurnaliştii de la CNN fac o analogie cu Grand Tourul din trecut, care era o călătorie pentru bărbaţii cu un anumit statut, între secolele XVII şi XIX, pentru a le arăta ce are Europa mai bun de oferit după ce aceştia au împlinit 21 de ani. 

Chiar dacă mărirea preţurilor marchează şi ambiţiile călătorilor prezentului - e nevoie de un anumit confort financiar pentru a călători zilele acestea - după o pauză de doi ani, oamenii sunt dornici să descopere noi destinaţii. 

 

Pe lista jurnaliştilor de la CNN se află 17 locuri - unele ultracunoscute, altele pe cale să fie descoperite. Pe această listă se află şi  Munţii Apuseni: „Parte din vestul munţilor Carpaţi din Transilvania, zona Apuseni este ideală pentru o pauză de vară, cu temperaturi scăzute şi cărări neaglomerate prin pământuri antice şi stânci din calcar. Lupi şi urşi bruni împânzesc aceste dealuri, deşi e nevoie de răbdare şi de un ochi vigilent pentru a-i observa. Cei pasionaţi de căţărări pot încerca mai multe trasee amenajate care se întind de-a lungul malului râului din satul Vadu Crişului”. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.