România a început să producă diamante de laborator, o nouă tendinţă pe plan mondial

Autor: Cristina Roşca Postat la 06 mai 2021 100 afişări

Compania Carbon Dynamics, controlată de mai mulţi oameni de afaceri, a început recent să producă la Bucureşti diamante de laborator. Acest proiect, demarat acum doi ani, a fost finalizat recent şi a necesitat investiţii de 1,5-2 mil. euro, relatează ZF.

România a început să producă diamante de laborator, o nouă tendinţă pe plan mondial

„Suntem singurul laborator de diamante artificiale din România şi chiar din Europa Centrală şi de Est. Sunt doar câteva astfel de businessuri în Europa, în ţări pre­cum Germania, Franţa sau Anglia, iar acum şi România se află pe lista statelor care folosesc această tehnologie“, spu­ne Alessandro Amato, unul dintre iniţiatorii proiec­tului. El este cunoscut drept cofon­datorul maga­zinelor de ceasuri şi bijuterii Cellini şi cel care a adus în România în franciză brandul Gucci. Între timp a ieşit din aceste afa­­ceri.

Un alt fondator al Carbon Dynamics este Cristian Ioniţă, fondatorul retailerului de bijuterii Micri Gold, unul dintre primii retaileri care au deschis această piaţă în România. Pe reţelele sociale apare informaţia conform căreia Micri are adresa în zona Bulevardul Aviatorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diamante,
producţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.