Români trataţi ca sclavi într-o spălătorie auto din Anglia. Obligaţi să lucreze fără protecţie cu substanţe atât de periculoase încât le-au „mâncat picioarele”

Postat la 15 iunie 2021 243 afişări

Români trataţi ca sclavi într-o spălătorie auto din Anglia. Obligaţi să lucreze fără protecţie cu substanţe atât de periculoase încât le-au „mâncat picioarele”

Români trataţi ca sclavi într-o spălătorie auto din Anglia, de asta au avut parte câţiva concetăţeni plecaţi la muncă în Regatul Unit. În locul unui trai mai bun decât cel de acasă, s-au trezit umiliţi şi forţaţi să lucreze fără protecţie cu substanţe periculoase. Unii chiar au suferit răni grave, scrie BBC. S-a ajuns până acolo încât picioarele „le-au fost mâncate” şi nu au mai putut merge.

Doi bărbaţi au fost găsiţi vinovaţi de o curte britanică, fiind acuzaţi că au format şi coordonat o reţea de sclavie modernă la o spălătorie auto din oraşul Carlisle. Victimele, cetăţeni români, erau exploatate prin muncă, în condiţii aproape inumane, care în fnal le-a afectat şi sănătatea.

Românii munceau şi 11 ore pe zi pentru 20 de lire sterline

Vinovaţi de toate acestea se fac Defrim Paci (42 de ani), din Nottinghamshire, şi Sitar Ali (33 de ani), din Carlisle. Ei i-au adus pe români în Marea Britanie, Anglia, şi i-au obligat să lucreze uneori în condiţii de sclavie. În timpul procesului, românii le-au povestit juraţilor Tribunalului din Carlisle cum erau forţaţi să locuiască în case murdare şi aglomerate.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anglia,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.