Româncele dedică treburilor casnice peste 10 ore săptămânal, în timp ce bărbaţii doar între 2 şi 4 ore

Postat la 17 octombrie 2017 160 afişări

Conform unui studiu comandat de către DERO la nivel naţional, majoritatea femeilor din România dedică peste 10 ore pe săptămână treburilor casnice, în timp ce majoritatea bărbaţilor dedică între 2 şi 4 ore aceloraşi responsabilităţi.

Româncele dedică treburilor casnice peste 10 ore săptămânal, în timp ce bărbaţii doar între 2 şi 4 ore

La capitolul preferinţe în materie de treburi casnice, 65% dintre femei au declarat că le face plăcere să se ocupe de spălatul hainelor. Chiar dacă şi-ar dori să împartă această responsabilitate cu partenerii lor, 47,1% dintre femeile din România declară că partenerii lor nu se implică mai mult în spălatul hainelor pentru că nu le place această responsabilitate, în timp ce 31,16% spun că partenerii lor consideră spălatul hainelor drept o treabă de gospodină.

În acelaşi timp însă, majoritatea bărbaţilor din România (62,88%) declară că ar fi dispuşi să se implice mai mult în spălatul hainelor pentru ca partenerele lor să aibă mai mult timp pentru ele sau pentru cuplu, iar 15,03% dintre aceştia ar fi dispuşi să se ocupe numai ei de această responsabilitate.

Conform aceluiaşi studiu, femeile dedică între 2 şi 4 ore activităţilor legate de spălatul hainelor: sortare, spălare, uscare şi împăturire.

26,81% dintre femei nu le permit partenerilor să spele hainele pentru că se tem că aceştia nu vor face o treabă bună. Însă, dacă ar avea posibilitatea să împartă responsabilitatea spălatului hainelor cu partenerii lor, 66% dintre femeile din România s-ar relaxa citind, privind la televizor sau plimbându-se.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.