Românca şcolită de un agent FBI te învaţă cum poţi să-ţi foloseşti gesturile ca să te angajezi şi cum îţi “citeşti” şeful şi colegii doar uitându-te la ei

Postat la 26 februarie 2014 23740 afişări

Românca şcolită de un agent FBI te învaţă cum poţi să-ţi foloseşti gesturile ca să te angajezi şi cum îţi “citeşti” şeful şi colegii doar uitându-te la ei

Peste 90% din ceea ce transmitem celor cu care interacţionăm provine din limbajul nonverbal, aşa că ar fi bine să acordăm o mare atenţie şi felului în care ne îmbrăcăm, mergem, gesticulăm sau ne ridicăm sprâncenele într-o conversaţie, pe lângă ceea ce exprimăm prin cuvinte.

Fiecare dintre noi s-a intrebat, in diferite situatii, ce sa faca cu mainile, cum sa tina picioarele, cat de mult sa vorbeasca sau sa gesticuleze. Comportamente care, pe langa mimica, sunt cu adevarat importante si dupa analiza carora un om avizat ne poate intocmi portretul-robot, chiar fara sa ne auda vorbind. 

Pe masura ce intelingenta nonverbala devine o stiinta tot mai des luata in calcul de catre oamenii de afaceri, angajatori sau sefi de departamente, este important de stiut care sunt cele mai simple comportamente care ne asigura succesul la munca sau, din contra, care ne tradeaza si ne submineaza autoritatea.

Mihaela Stroe, trainer si coach specializat in limbaj nonverbal a urmat, in urma cu cativa ani, un doctorat in psihologie sociala, dupa care s-a specializat in comunicare nonverbala direct de la un agent FBI. In timpul documentarii pentru studiile doctorale, l-a cunoscut pe Joe Navarro, care a lucrat 25 de ani in cadrul FBI ca agent special si supervizor in combaterea terorismului si spionaj. 

Dupa ani de cercetare si de studiu al limbajului nonverbal, pe langa conferinte si cursuri, Mihaela Stroe se ocupa si de cazuri punctuale in care este angajata de mari companii pentru a evalua angajatii din functii cheie, in special pe cei care intra in contact cu informatii confidentiale, pentru a vedea daca sunt de incredere sau nu.

Cum sa ne comportam la interviul de angajare, cum ne dam seama daca avem sanse sa fim recrutati sau nu, care sunt cele mai frecvente greseli “nonverbale” pe care le facem, cum ne “citim” seful si colegii de birou si cum putem sa ne folosim gesturile in avantajul nostru sunt doar cateva intrebari la care Mihaela Stroe a raspuns, intr-un interviu pentru www.incont.ro.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
limbaj,
agent,
fbi,
predare,
romanca,
cuvinte,
provenienta,
important
/actualitate/romanca-scolita-de-un-agent-fbi-te-invata-cum-poti-sa-ti-folosesti-gesturile-ca-sa-te-angajezi-si-cum-iti-citesti-seful-si-colegii-doar-uitandu-te-la-ei-12151413
12151413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.