ROCA Agri RDF, holding din agricultură controlat de ROCA Investments, îl numeşte în funcţia de CEO pe Bogdan Vlad, fostul director financiar al companiei

Autor: Cristina Bellu Postat la 19 aprilie 2024 44 afişări

ROCA Agri RDF, holding din agricultură controlat de ROCA Investments, îl numeşte în funcţia de CEO pe Bogdan Vlad, fostul director financiar al companiei

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură deţinut majoritar de ROCA Investments, l-a numit pe Bogdan Vlad în funcţia de CEO, odată cu expirarea mandatului interimar deţinut Alexandru Savin, care îşi va continua activitatea de Senior Investment Manager în cadrul ROCA Investments.

Anterior numirii, Bogdan Vlad a ocupat începând cu iulie 2023 poziţia CFO al ROCA Agri RDF, jucând un rol important în optimizarea performanţei financiare în cadrul holdingului, mai ales în acest context dificil pentru agricultură, spun oficialii ROCA Agri RDF.

“În ultimii doi ani, sectorul agricol a traversat o perioadă extrem de turbulentă, care ne-a determinat să reevaluăm tot ce ştiam despre această industrie, să ne adaptăm din mers la noile realităţi”, declară Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acţionarul majoritar.

Chiar dacă ultimii doi ani au fost dificili pentru sectorul agricol, holdingul a continuat strategia de extindere la nivel naţional, astfel că în 2023 a înregistrat afaceri cumulate de 914 milioane lei, în creştere de la 778 milioane lei în 2022.

Holdingul ROCA Agri RDF a fost creat de ROCA Investments în iulie 2022 pentru a reuni investiţiile din agricultură ale companiei de private equity. În 2023, ROCA Agri RDF a ajuns la o suprafaţa agricolă exploatată de până la 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor pe care le deţine şi care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment şi AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

Investitorii ai ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, în calitate de acţionar majoritar, şi Florin Deznan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROCA Agri RDF,
ceo,
financiar,
functie,
companie,
control

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.