Roboţii, noii bancheri de top. Roboţii fac strategiile de investiţii şi decid ce e mai bine să cumpere cu banii investitorilor

Postat la 07 iulie 2017 97 afişări

Roboţii au început să ia cu asalt holurile băncilor de investiţii. Săptămâna aceasta, UBS a arătat cum două sisteme de inteligenţă artificială pot ajuta traderii să performeze mai bine în cadrul băncii elveţiene, în noile birouri futuristice din City of London, scrie Financial Times.

Roboţii, noii bancheri de top. Roboţii fac strategiile de investiţii şi decid ce e mai bine să cumpere cu banii investitorilor

Multe dintre cele mai mari bănci din lume au rezolvat problemele în mod manual, cu sarcini repetitive îndeplinite de personalul de suport, pentru a economisi bani. Acum însă, au început să pună de-o parte ultimele forme de inteligenţă artificială pentru a lucra în mijlocul operaţiunilor, printre traderii-star-uri, alocând fonduri şi analizând date pentru a dezvolta strategii mai bune.

”Sunt multe discuţii legate de automatizarea back office-ului”, a spus Beatriz Martin Jimenez, Directorul operaţional al diviziei de investiţii a UBS. ”Totuşi, am decis să avem o conversaţie cu angajaţii din front-office, pentru a vedea dacă sunt procese pentru care putem folosi roboţi. Şi, chiar am găsit destul de multe”.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.