Încă o ţară interzice maşinile cu motor diesel sau pe benzină

Autor: Florin Casota Postat la 06 iulie 2017 1519 afişări

Ministrul Mediului din Franţa a decis să interzică maşinile cu motor diesel sau pe benzină în Franţa. Nicolas Hulot, noul ministru al cabinetului Macron, a anunţat în timpul unei conferinţe de presă că Franţa va interzice toate maşinile cu combustibil fosil până în 2040.

Încă o ţară interzice maşinile cu motor diesel sau pe benzină

Mişcarea face parte din planul schiţat de Emmanuel Macron care vrea să reducă drastic emisiile de carbon până în 2050.

Hulot recunoaşte că această măsura va pune presiune pe producătorii de automobile, dar spune că aceştia "au planuri care pot susţine această promisiune".

Pentru a facilita adopţia de maşini electrice, gospodăriile cu venituri mai mici vor primi subvenţii de la stat pentru a putea trece la automobilele electrice.

Anunţul premierului francez vine la o zi după ce Volvo a  anunţat că renunţă la producţia de automobile cu motor diesel sau pe benzină până în 2019.

Franţa nu este singura ţară europeană care plănuieşte să interzică circulaţia maşinilor pe benzină sau diesel. Germania şi India au anunţat că, până în 2030, îşi propun să aibă pe străzi doar automobile electrice. Iar Olanda şi Norvegia vor să ajungă la această performanţă până în 2025.

De asemenea, Hulot le-a transmis reporterilor că până în 2022 Franţa va înceta să apeleze la cărbuni pentru a produce electricitate şi a anunţat investiţii de 4 miliarde de euro pentru a creşte eficienţa energiei alternative.

"Vrem să demonstrăm că lupta împotriva schimbărilor climatice poate duce la îmbunătăţirea vieţii francezilor", a spus Hulot.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.