Roboţi verzi şi mici vor forfoti printre angajaţii Amazon. Compania a creat primul său robot de depozit "complet autonom", numit Proteus

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 iunie 2022 27 afişări

Roboţi verzi şi mici vor forfoti printre angajaţii Amazon. Compania a creat primul său robot de depozit "complet autonom", numit Proteus

Muncitorii de la Amazon ar putea vedea în curând roboţi verzi şi mici care se vor strecura printre ei în depozite.

Amazon a anunţat, conform Business Insider, că a creat primul său robot de depozit "complet autonom", numit Proteus.

Proteus seamănă foarte mult cu actualii roboţi ai Amazon, dar, în timp ce roboţii obişnuiţi trebuie să opereze într-o zonă delimitată, departe de angajaţi, Amazon spune că Proteus va putea să se deplaseze liber în depozite, ocolind angajaţii pe măsură ce se deplasează.

Proteus va fi mai întâi implementat în depozitele "GoCarts" - termenul Amazon pentru cuştile înalte, pe roţi, care conţin pachete ce trebuie mutate în depozit.

Compania nu a precizat când va fi introdus Proteus în depozite.

Proteus a fost construit pentru a îmbunătăţi "interacţiunea simplă şi sigură între tehnologie şi oameni".

Compania are un istoric de promovare a roboţilor ca modalitate de a face viaţa lucrătorilor din depozite mai sigură.

Anul trecut, Amazon a introdus o suită de noi roboţi numiţi după personaje din "Sesame Street" şi "The Muppets", despre care a spus că sunt orientaţi spre reducerea ratelor de accidentare în depozite.

Deşi companiei îi place să promoveze robotica drept modalitate de a reduce povara fizică asupra angajaţilor săi, datele interne publicate de Reveal în 2020 au arătat că depozitele robotizate au înregistrat rate mai mari de rănire decât depozitele care nu folosesc roboţi.

Accentul pus de Amazon pe roboţi ar putea fi, de asemenea, o modalitate de a-şi reduce dependenţa de forţa de muncă umană. O notă din 2021 raportată de Recode săptămâna trecută a arătat că Amazon crede că ar putea rămâne fără oameni de angajat în SUA până în 2024.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
roboţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.