Roboţi care ajută copiii cu autism şi casă care cântă "La mulţi ani! ", la un concurs în Capitală

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 14 mai 2015 34 afişări

Roboţi care ajută copiii cu autism să socializeze şi case inteligente care udă singure gazonul şi care cântă "La mulţi ani!" se numără printre proiectele incluse în competiţia Infomatrix pentru elevi şi studenţi, organizată în Capitală.

Peste 600 de participanţi din 49 de ţări vor fi prezenţi, vineri, la International School of Bucharest, la festivitatea de deschidere a competiţiei internaţionale de proiecte IT, destinată elevilor şi studenţilor, organizată de Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ.

Competiţia se va derula pe mai multe secţiuni: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie şi Robotics.

Aproape 200 de proiecte au fost înscrise în concurs, printre ele regăsindu-se roboţi care ajută copiii cu autism să socializeze, să comunice, să se adapteze la mediul în care trăiesc, roboţi care ajută persoanele nevăzătoare, case inteligente care udă singure gazonul, reduc facturile la utilităţi şi cântă "La mulţi ani!", precum şi un scooter care funcţionează exclusiv pe bază de energie alternativă.

Potrivit organizatorilor, dincolo de competiţia în sine, Infomatrix este şi un spaţiu multicultural unde-şi dau întâlnire tehnologia, cultura şi multe evenimente distractive. Vizitatorii vor avea posibilitatea de a încerca incredibilii roboţi de transport personal Ninebot şi Ninebot One şi de a se bucura de numere de magie şi caricaturi la minut. Totodată, pentru prima dată, în acest an, o dronă va face turul expoziţiei, transmiţând imagini în timp real.

Competiţia se va încheia luni, când vor fi premiaţi câştigătorii fiecărei categorii.

Infomatrix este o competiţie internaţională organizată anual în România, începând cu anul 2003, de Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ, în scopul de a permite celor mai buni elevi şi studenţi din domeniul IT să se cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INFOMATRIX,
CONCURS,
IT
/actualitate/roboti-care-ajuta-copiii-cu-autism-si-casa-care-canta-la-multi-ani-la-un-concurs-in-capitala-14264125
14264125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.