Robert Lewandowski a stabilit un nou record uluitor în Liga Campionilor

Autor: Rafael Hekman Postat la 01 octombrie 2021 62 afişări

Robert Lewandowski a propulsat-o miercuri pe Bayern Munchen spre o victorie cu 5-0 în faţa lui Dinamo Kiev, marcând două goluri şi doborând astfel un record uluitor în Liga Campionilor, care nu are însă legătură cu numărul de goluri înscrise.

Atacantul lui Bayern Munchen este primul jucător din istorie care câştigă 18 meciuri succesive în competiţia de elită a Europei. El a reuşit acest record şi pentru că a lipsit, din cauza unei accidentări, în meciul din sferturile de finală pierdute de germani, în faţa lui Paris Saint-Germain, în sezonul trecut.

Ultima dată când Lewandowski a fost de partea învinşilor a fost împotriva lui Liverpool, în martie 2019, înainte ca fostul antrenor Jurgen Klopp să-i conducă pe „cormoranii” din Premier League la câştigarea turneului.

Miercuri, cu ocazia vizitei lui Dynamo Kiev pe Allianz Arena, jucătorul de 33 de ani a marcat de două ori, ajutând-o pe Bayern să câştige cu 5-0 şi să-şi extindă avansul în fruntea Grupei E, cu şase puncte şi o diferenţă de goluri de 8-0, realizată în meciurile cu Dinamo şi Barcelona.

Prolificul căpitan al Poloniei se află în cursa pentru Ballon d'Or, după ce anul trecut nu a putut concura pentru el din cauza faptului că France Football a anulat premiul anual, ca urmare a impactului pandemiei mondiale asupra sportului.

Dar Lewandowski nu s-a lăsat afectat de acest lucru, depăşind recordul regretatului Gerd Muller, care a marcat 40 goluri pe parcursul unui sezon în Bundesliga în 2020-21, terminând cu 41 de goluri, în 29 de meciuri în prima ligă germană.

În meciul de miercuri, Bayern şi-a continuat, de asemenea, seria record a clubului, de 24 de meciuri în Liga Campionilor în care a marcat, consolidându-şi statutul de favorită pentru a ridica din nou trofeul.

Bundesliga.com i-a luat recent un interviu lui Lewandowski, care a primit săptămâna trecută Gheata de Aur a Europei, după ce a terminat ca cel mai bun marcator al continentului în ediţia 2020-2021.

„Cred că momentul în care voi putea sărbători toate trofeele mele urmează să vină", a spus el înainte de a doborî recordul Ligii Campionilor.

„Ştiu că mă pot bucura de tot ceea ce se întâmplă acum sau urmează să se întâmple, dar ştiu că mâine este o nouă zi, plec la antrenament şi pregătesc următorul meci.”

„Totuşi, după o zi atât de frumoasă şi un moment atât de frumos şi după cuvintele frumoase pe care le aud, trebuie să las totul deoparte pentru următorul meci şi să mă concentrez pe munca mea. Asta, bineînţeles, pentru că tot ce am câştigat eu, sau am câştigat cu echipa, nu reprezintă viitorul. S-a întâmplat deja", a mai afirmat Lewandowski.

"Viitorul este întotdeauna o nouă provocare. Pentru mine personal, bineînţeles, pot să stau pe canapeaua mea după carieră şi să mă uit la trofeele mele, doar să mă bucur de timpul liber. Da, în acest moment, sunt foarte mândru, foarte fericit, dar ştiu că drumul continuă".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lewandowski,
champions league,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.