Ritmul redresarii economiei SUA este sub asteptari din cauza unor factori temporari

Postat la 23 iunie 2011 8 afişări

Ritmul redresarii economiei americane este sub asteptari, in mare parte din cauza unor factori temporari, a anuntat miercuri Rezerva Federala (Fed), care va continua suplimentarea lichiditatilor si va mentine dobanda de politica monetara la un nivel extrem de scazut o perioada lunga de timp.

Inflatia s-a accelerat ca efect al preturilor mari ale materiilor prime si al problemelor aparute in lanturile de furnizori, dar asteptarile pe termen lung se mentin stabile, potrivit unui comunicat al Fed publicat dupa sedinta de politica monetara. "Ritmul mai lent al redresarii reflecta in parte factori care vor fi probabil temporari, precum impactul asupra consumului al costului mare al alimentelor si energiei, precum si al problemelor legate de furnizori, determinate de tragedia din Japonia", potrivit Fed. Institutia a precizat ca programul de achizitie a unor obligatiuni ale Trezoreriei de 600 miliarde de dolari se va incheia la sfarsitul lunii iunie, asa cum a fost planificat, dar Fed va continua politica exceptionala de suplimentare a lichiditatilor din piata.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
obama,
redresare,
sua,
factori,
economie
/actualitate/ritmul-redresarii-economiei-sua-este-sub-asteptari-din-cauza-unor-factori-temporari-8374363
8374363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.