Risipa unui politicianul care cheltuie 600.000 de dolari din bugetul de stat pe ceai şi snacks-uri. Consumă ceaiuri foarte scumpe, inclusiv cu aur

Postat la 05 aprilie 2018 849 afişări

Mare iubitor de ceai. Guvernatorul unui stat din vestul Indiei a fost acuzat că a umflat în acte cheltuielile declarate deoarece, din documente, reieşea că în biroul său s-ar fi consumat 18.000 de ceşti de ceai pe zi.

Risipa unui politicianul care cheltuie 600.000 de dolari din bugetul de stat pe ceai şi snacks-uri. Consumă ceaiuri foarte scumpe, inclusiv cu aur

Dovezile, obţinute printr-un document oficial, Dreptul la Informaţie, au arătat că Devendra Fadnavis, guvernatorul regiunii Maharashtra, a cheltuit anul trecut 33,4 milioane de rupii (aproape 600.000 de dolari) pe ceai şi snacksuri. Preţul unei ceşti de ceai la orice stand din apropierea biroului acestuia costă în jur de 8-10 rupii (0,12-0,15 dolari). 

 

După ce a aflat că Devendra Fadnavis consumă ceaiuri foarte scumpe, inclusiv cu aur, Sanjay Nirupam, şef al Congresului din Mumbai, a declarat că această risipă este un gest foarte trist, mai ales că unii agricultori mor de foame, din cauza recoltelor mici.

 

Ca răspuns, biroul guvernatorului a emis o declaraţie în care motivează că suma indicată ar include diverse alte cheltuieli, cum ar fi gustările şi prânzurile din timpul întâlnirilor şi cheltuieli pe flori sau cadouri pentru diverşi oaspeţi. În declaraţie se specifica, de asemenea, că banii au fost cheltuiţi nu doar în biroul respectiv, ci şi în celelalte oficii sau reşedinţe ale lui Fadnis. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.