Rezultatele Google şi Microsoft, afectate de încetinirea economiei

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 octombrie 2022 33 afişări

Rezultatele Google şi Microsoft, afectate de încetinirea economiei

Vânzările giganţilor tehnologici Alphabet şi Microsoft au încetinit brusc, ceea ce sporeşte temerile legate de o încetinire a economiei, scrie BBC.

Alphabet, care deţine Google şi YouTube, a declarat că vânzările au crescut cu doar 6% în cele trei luni până în septembrie, la 69 miliarde de dolari, pentru că firmele şi-au redus bugetele de publicitate.

Aceasta este cea mai slabă creştere trimestrială a firmei americane din aproape un deceniu, în afara începutului pandemiei.

Între timp, Microsoft a declarat că cererea pentru computerele sale şi alte tehnologii a slăbit.

Vânzările sale au crescut cu 11%, ajungând la 50,1 miliarde de dolari, marcând cea mai slabă creştere a veniturilor din ultimii cinci ani.

Consumatorii şi întreprinderile din întreaga lume îşi reduc cheltuielile, pe măsură ce preţurile şi ratele dobânzilor cresc, alimentând temerile legate de o recesiune globală.

Un dolar american puternic a afectat, de asemenea, multinaţionalele americane, făcând mai costisitoare vânzarea produselor în străinătate.

Profitul Alphabet a scăzut cu aproape 30%, la 13,9 miliarde de dolari în acest trimestru, în condiţiile în care veniturile din reclame pe YouTube au scăzut pentru prima dată de când firma a început să raporteze public.

Creşterea vânzărilor la firmă a încetinit timp de cinci trimestre consecutive.

Microsoft a declarat că se aşteaptă ca cererea pentru PC-urile sale şi pentru tehnologia de cloud computing să continue să scadă în acest an, deoarece clienţii din mediul de afaceri îşi reduc cheltuielile.

De asemenea, vânzările în afacerea sa cu jocuri video Xbox s-au prăbuşit.

Marile firme de tehnologie şi-au văzut vânzările crescând în timpul pandemiei, pe măsură ce consumatorii şi angajaţii aţi au ajuns să se bazeze mai mult pe tehnologie. Dar soarta sectorului pare mai sumbră în climatul actual.

În ultimele luni, Alphabet a declarat că încetineşte angajările, în timp ce Microsoft şi-a redus numărul de locuri de muncă.

Multe alte companii de tehnologie au decis să concedieze personal, inclusiv Netflix şi Twitter, sau să încetinească ritmul de recrutare, cum ar fi platforma de socializare Snap.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
microsoft,
rezultate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.