Rezultate istorice pentru Xiaomi: Gigantul chinez depăşeşte Apple în ceea ce priveşte numărul de smartphone-uri vândute în T2

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 18 iulie 2021 130 afişări

Rezultate istorice pentru Xiaomi: Gigantul chinez depăşeşte Apple în ceea ce priveşte numărul de smartphone-uri vândute în T2

Compania chineză Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri în al doilea trimestru de anul acesta, depăşind astfel Apple, arată un raport al firmei de analiză Canalys, citat de CNBC.

Xiaomi a avut o cotă de 17% în ceea ce priveşte livrările globale de smartphone-uri, peste Apple (14%), fiind depăşit doar de Samsung (19%).

„Xiaomi îşi creşte rapid businessurile de peste hotare”, spune Ben Stanton, manager al diviziei de cercetare în cadrul Canalys, adăugând că livrările au crescut de-a lungul ultimului an cu 300% în America Latină şi cu 50% în Europa de Vest.

Producătorul chinez de smartphone-uri a raportat o creştere anuală a livrărilor de 83% versus 15% pentru Samsung şi 1% pentru Apple.

Totuşi, Stanton a notat că, în medie, preţul telefoanelor Xiaomi este cu 75% mai ieftin decât smartphone-urile dezvoltate de Apple.

Însă compania cu sediul în Beijing se pregăteşte deja să atace piaţa high-end. Anul acesta, gigantul a anunţat lansarea modelului Mi 11 Ultra, un smartphone premium cu un preţ de începere de 928 de dolari, şi Mi Mix Fold, un telefon pliabil de peste 1.500 de dolari.

Gama de preţ plasează Xiaomi în acelaşi segment premium din care fac parte Samsung şi Apple, piaţă care ca fi abordată şi de rivalii chinezi Oppo şi Vivo.

„Va fi o luptă grea, având în vedere că Oppo şi Vivo împărtăşesc acelaşi obiectiv, iar ambele companii sunt dispuse să cheltuie masiv pe marketing, construindu-şi brandurile în feluri în care Xiaomi nu este capabil”, continuă Stanton.

Xiaomi a beneficiat din plin în ultimul an de problemele din cadrul Huawei, care ajunsese la un moment dat cel mai mare jucător al pieţei mondiale de smartphone-uri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
smartphone,
apple,
chinezi,
gigant,
samsung,
apple,
xiaomi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.