Revoluţie în nutriţie: Pâinea românească anti-aging, aproape de brevetare

Postat la 25 aprilie 2025 48 afişări

Revoluţie în nutriţie: Pâinea românească anti-aging, aproape de brevetare

O echipă de cercetare din România a dezvoltat un produs inovator: o pâine funcţională cu flavonoide naturale, care oferă avantaje anti-îmbătrânire şi potenţează starea de bine. Aceast produs, aflat în curs de patentare, ţinteşte să revoluţioneze alimentaţia modernă şi a fost dezvoltat în cadrul programului de cercetare Inovaliment.

Deşi românii consumă în medie 7 kg de pâine lunar, un grup de cercetători români speră să transforme acest aliment de bază într-un elixir pentru tinereţe. Ei au creat o reţetă unică de pâine funcţională, îmbogăţită cu flavonoide, compuşi naturali cunoscuţi pentru proprietăţile lor antioxidante şi anti-îmbătrânire.


Lăcrămioara Frăsineanu, membră a echipei de cercetare, a relatat pentru Antena 3 CNN: „O pâine care nu doar hrăneşte, ci şi întinereşte, pare desprinsă din viitor, dar este o inovaţie cât se poate de reală.”

Această pâine inovatoare conţine extracte din fructe, legume, ceai verde şi ciocolată neagră, toate surse bogate de flavonoide. Rezultatul este un produs cu un gust similar pâinii tradiţionale, dar cu o nuanţă uşor gălbuie provenită de la ouăle naturale folosite şi o textură autentică, ce aminteşte de pâinea artizanală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paine,
nutritie,
revolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.