Revoltele din Brazilia: fostul şef al securităţii din Brasilia a fost arestat la întoarcerea în oraş

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 ianuarie 2023 71 afişări

Revoltele din Brazilia: fostul şef al securităţii din Brasilia a fost arestat la întoarcerea în oraş

Anderson Torres, fostul şef al securităţii publice din oraşul Brasilia, a fost arestat de poliţia federală braziliană la întoarcerea sa din SUA, potrivit BBC.

Torres era şeful securităţii din capitală atunci când protestatarii au luat cu asalt Congresul Braziliei, Palatul prezidenţial şi Curtea Supremă duminică, 8 ianuarie.

Curtea Supremă a Braziliei a emis săptămâna trecută un mandat de arestare, acuzându-l pe Torres de complicitate cu protestatarii care au atacat clădirile guvernamentale. Torres neagă orice rol în aceste revolte.

Curtea Supremă îl mai acuză pe Torres că „a omis” să acţioneze în timpul revoltei. Potrivit judecătorului Curţii Supreme, Alexandre de Moraes, „omisiunea lui Torres a fost amplu dovedită de predictibilitatea comportamentului grupurilor criminale şi de lipsa de securitate care a permis invadarea clădirilor publice".

Într-o declaraţie, poliţia federală braziliană a precizat că a pus în aplicare un mandat de arestare preventivă emis de Curtea Supremă împotriva fostului şef al securităţii publice din Brasília. Acesta a fost arestat la debarcarea pe aeroportul capitalei şi a fost dus în custodie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anderson torres,
arestare,
brazilia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.