Revista presei economice din Romania

Postat la 02 decembrie 2010 12 afişări

2011, anul executarilor silite in randul proiectelor imobiliare; aurul a ajuns la 145 de lei la cursul BNR; software pentru Sony Ericsson, made in Cluj; Romania risca sanctiuni UE fiindca nu combate defrisarile ilegale.

Bancherii ar putea porni o adevarata campanie de executari silite anul viitor, pentru a recupera macar o parte din banii neachitati de clienti prin valorificarea garantiilor imobiliare, insa persoanele fizice ar putea scapa, pentru ca "bancile nu se pot transforma in agentii imobiliare", anticipeaza Gandul. Numarul inmatricularilor noi de automobile Dacia din Franta a crescut cu 11,8% in noiembrie, comparativ cu aceeasi luna din 2009.

Software pentru Sony Ericsson, made in Cluj: compania suedeza MoSync isi va deschide o reprezentanta la Cluj care va genera cateva zeci de noi locuri de munca in anul 2011. Liviu Iordache, directorul Companiei Nationale de Autostrazi, declara pentru Romania Libera ca el nu crede in ipoteza furtului de bani publici destinati infrastructurii, ci doar in cea a cheltuirii neeficiente a acestora, intrucat "poate sunt licitatii care nu sunt bine urmarite".

Petrom inaugureaza astazi noul sau cartier general, Petrom City din Bucuresti, cel mai mare sediu al unei companii din Romania si o investitie care a depasit 130 de milioane de euro, anunta Adevarul. O noua criza politica, derapajele bugetare, dar si turbulentele din zona euro ar putea fi principalele amenintari la adresa monedei nationale in prima parte a anului viitor, conform analistilor care se asteapta la o scumpire a euro pana la 4,35-4,4 lei.

Desi, pe hartie, Romania are un plan de combatere a defrisarilor ilegale, este pe ultimul loc in UE la capitolul actiuni concrete si risca sanctiuni dure in urmatorii doi ani, scrie Evenimentul Zilei, citand opinii ale oficialilor europeni conform carora ne aflam la coada Uniunii la capitolul grija fata de paduri. Astazi debuteaza targul imobiliar tIMOn, la AFI Palace Cotroceni, unde tinerii pot cumpara garsoniere fara sa plateasca TVA.

Aurul a urcat saptamana aceasta la un maxim istoric la cursul BNR, de 145 de lei pentru un gram, cu circa 40% peste nivelul de la inceputul anului, in special datorita fluctuatiilor pe plan international, remarca Ziarul Financiar. Guvernul a cuprins in proiectul de buget pentru 2011 o reducere de 1,2 mld. lei (285,7 mil. euro) la capitolul asigurari sociale si ajutoare pentru familii si copii, inainte de a anunta cum vor modifica legile de acordare a acestora.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7770877
7770877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.