Revista presei economice din Romania

Postat la 25 noiembrie 2010 14 afişări

Seful FMI cere iarasi unor tari ca Romania sau Ungaria "politici dure" ca sa evite incetarea de plati; cheltuielile de consum sunt asteptate sa scada anul acesta cu 2 mld. euro; nici la anul nu va scadea CAS; Bursa de azi, o umbra a ceea ce era in 1997.

Romanii taie cu 9% cheltuielile pentru alimente, bautura si tigari, sustine Gandul, citand estimari care afirma ca daca anul trecut, la casele magazinelor ajungeau circa 22 de miliarde de euro, anul acesta suma va fi mai redusa cu 2 miliarde. Firmele care depun oferte pentru un parteneriat public-privat vor fi selectate pe baza rezultatelor obtinute la proiecte similare din ultimii cinci ani si in urma unui audit financiar pe ultimii trei ani.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat la un post de televiziune elvetian ca pentru tari ca Romania, Ungaria, Grecia sau Irlanda, incetarea de plati este iminenta daca nu aplica "politici dure", consemneaza Adevarul. Transportatorii rutieri sunt furiosi din cauza cresterii cu pana la 50% a taxei de inmatriculare, motivand ca masinile se strica repede din cauza drumurilor, iar piata second-hand europeana devine inaccesibila odata cu majorarea taxei auto.

Mai are Romania nevoie de euro? se intreaba Romania Libera, caci corsetul euro se dovedeste prea larg pentru economiile puternice, prea strans pentru cele indisciplinate bugetar si prea scump pentru cele ca Romania, care asteapta sa fie admise. Pensiile din sistemul public vor fi inghetate la valorile actuale in 2011, iar contributiile de asigurari sociale percepute angajatorului si angajatului nu vor scadea sub nivelul actual, conform proiectului de buget.

Proiectele de productie a energiei din surse regenerabile din Romania prezinta multe riscuri in ceea ce priveste impactul asupra mediului si din cauza exproprierilor ori a avizelor, sustine Banca Europeana de Investitii, citata de Evenimentul Zilei. Astazi este termenul-limita pana la care firmele romanesti trebuie sa depuna la Fisc declaratiile aferente lunii octombrie, fara sa plateasca amenda, companiile mari si mijlocii fiind obligate sa le transmita online.

Bursa de Valori a debutat in 1995 cu mai putin de zece companii listate, dar a ajuns in trei ani sa adune peste 120 de emitenti, la care s-au adaugat peste 5.500 de companii de pe RASDAQ; acum insa, scrie Ziarul Financiar, pe Bursa sunt 74 de companii, iar RASDAQ mai numara doar 1.300. Bancile au traversat trimestrul al treilea fara miscari majore de reducere a retelelor, iar media salariala raportata la banca centrala a ramas la peste 3.000 de lei net.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7746836
7746836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.