Revista presei economice din Romania

Postat la 24 noiembrie 2010 43 afişări

Fiscul ii va urmari pe rau-platnicii care au proprietati in Franta, Ungaria si Moldova; o companie romaneasca trebuie sa plateasca 113 taxe pe an; Banca Mondiala indeamna statul sa vanda complexurile energetice si termocentralele; Romvag Caracal intra in insolventa.

In lupta contra evaziunii fiscale, ANAF poate cere informatii fiscale despre romanii care detin proprietati in Franta, Ungaria si Moldova, in baza acordurilor bilaterale incheiate cu aceste tari, informeaza Gandul. Judetele cu cei mai multi someri sunt Mehedinti, Vaslui si Teleorman, una dintre explicatiile ANOFM pentru ratele inalte de neocupare fiind ca oamenii refuza sa munceasca, fiindca diferenta dintre indemnizatia de somaj si salariul oferit de patroni este prea mica.

Potrivit raportului Paying Taxes 2011, realizat de PwC si citat de Evenimentul Zilei, o companie romaneasca trebuie sa plateasca 113 taxe pe an si are nevoie de 222 ore anual pentru a completa declaratiile fiscale, pentru a le depune la diferite institutii si pentru a plati impozitele. Tot mai multi dezvoltatori imobiliari au lansat proiecte de locuinte economice si eficiente energetic, care utilizeaza materiale de constructie alternative la cele clasice - lemn, placi din fibre orientate sau otel.

In loc sa creeze Electra si Hidroenergetica, statul roman ar trebui sa pastreze hidrocentralele si unitatile nucleare si sa vanda complexurile energetice si termocentralele, pentru modernizarea acestora, sustine Doina Visa, senior operations officer pe probleme energetice al Bancii Mondiale, intr-un interviu pentru Adevarul. Gratie fiscalitatii mai prietenoase, Bulgaria a atras pana in prezent aproximativ 2.500 de companii din Romania, potrivit unei analize Reuters.

Bancile continua sa practice dobanzi mari la depozite, desi au incasat peste 441 mil. euro in primele noua luni de la grupurile-mama, scrie Romania Libera; mai mult, bancile atrag depozite in euro la cele mai mari dobanzi din Europa, ceea ce arata fie o nevoie acuta de lichiditati, fie dorinta de a acumula fonduri pentru creditare. Nu costul tratamentului, ci dotarile cabinetului si timpul de asteptare sunt pentru bucuresteni principalele criterii de alegere a unei clinici private.

Cristian Burci decide intrarea in insolventa a celui mai mare angajator din Caracal, Romvag, din cauza blocajului financiar si a imposibilitatii de a plati datoriile catre furnizorii de materii prime si materiale, banci si bugetul de stat, anunta Ziarul Financiar. Oferta publica de vanzare de titluri derulata de fondul inchis de investitii iFond Gold, care da posibilitatea de a investi in proiectele aurifere ale Romaniei, a atras peste 2 mil. lei de la investitori, fiind subscrisa in totalitate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7743474
7743474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.