Revista presei economice din Romania

Postat la 10 noiembrie 2010 14 afişări

Cardul de sanatate, al doilea buletin; dupa boomul energiei eoliene se pregateste cel al energiei solare; paradoxul crizei imobiliare - cea mai mare companie de pe RASDAQ e din sectorul imobiliar.

Cardurile de sanatate vor incepe sa fie emise din ianuarie 2011, in ritm de circa un milion pe luna, iar in prima faza le vor primi asiguratii prin contributie, adica 7 milioane de cetateni, pretul unui card urmand sa fie de aproximativ 2 euro, informeaza Gandul. In primele noua luni ale anului, peste 42% din exporturile Romaniei au fost reprezentate de masini si de echipamente de transport, iar aceleasi domenii ocupa si primul loc in clasamentul importurilor, cu o pondere de circa 35%.

Dupa eoliene, vine boomul pe solar, sustine Evenimentul Zilei: incurajati de subventiile mari oferite de stat, investitorii au in plan peste 500 MW din surse fotovoltaice, iar daca luam in calcul ca un MW fotovoltaic costa circa 4 milioane euro, atunci investitiile aferente s-ar ridica la peste 2 miliarde euro. Compania China Town Romania va construi un complex comercial in comuna Afumati, cu o investitie de peste 100 de milioane de euro.

In timp ce economiile in lei sunt remunerate de banci cu dobanzi sub inflatie, randamentele la depozitele in euro sunt printre cele mai mari din Europa, constata Romania Libera, mentionand ca doar Italia intrece Romania in privinta randamentelor la economiile in moneda europeana. Comuna Mociu din judetul Cluj este prima localitate din Romania iluminata cu leduri, cel care a proiectat acest sistem fiind Eugen Saplacan, un inginer al firmei Skylight Project.

Miliardarii ascunsi ai Romaniei: Adevarul face un profil al lui Gruia Stoica, supranumit "regele vagoanelor" si proprietarul celui mai mare operator feroviar privat din tara, Grup Feroviar Roman, ale carui afaceri s-au nascut din ruina CFR. Investitorii care pana acum doi ani umflau ca un balon piata imobiliara s-au indreptat spre energiile regenerabile, sector unde cresterea este la fel de nesanatoasa, si pentru sistemul energetic national, si pentru factura populatiei la electricitate, spun specialisti din domeniu.

Cum isi pastreaza Microsoft angajatii: salarii peste media pietei, masini premium si abonamente la masaj, scrie Ziarul Financiar, notand ca subsidiara romaneasca a gigantului IT va face 50 de noi recrutari pana in luna iulie a anului viitor. Paradoxul crizei imobiliare: cea mai mare companie de pe RASDAQ e din sectorul imobiliar - Generalcom Bucuresti (GECM), companie controlata de omul de afaceri francez Alain Bonte, cu o capitalizare de peste 300 mil. lei, mai mult chiar decat in 2007.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7704334
7704334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.