Revista presei economice din Romania

Postat la 01 octombrie 2010 8 afişări

Ce crede ambasadorul Germaniei despre masurile de austeritate luate de guvernul Boc; ce tablet PC-uri vin la noi si cat vor costa acestea; cat ar castiga statul daca ar vinde acum la bursa pachetul de actiuni Petromidia proaspat cedate de KazMunaiGaz.

Mai putin de 10% dintre firmele din Romania care intra in insolventa vizeaza reorganizarea, restul intrand in faliment, in timp ce in Uniunea Europeana media ajunge la 30%, scrie Gandul. KazMunaiGaz a preferat sa dea statului 44,69% din actiunile Rompetrol Rafinare in locul datoriei de 570 de milioane de euro; daca statul ar vinde pe bursa pachetul detinut, calculand la cotatia de joi, suma obtinuta ar fi de circa 1,2 miliarde de lei.

Ce tablet PC-uri vin la noi si cat vor costa acestea aflam din Evenimentul Zilei: dupa ce euforia laptopurilor s-a dus, noul "buzz" in materie de gadgeturi este reprezentat de tabletele PC, produse pe care mai toti marii creatori din domeniul IT, de la Apple la Samsung, Lenovo sau Huawei vor sa le arate. Constructia tuturor autostrazilor aflate acum in lucru bate pasul pe loc - contractele sufera intarzieri din lipsa banilor, dupa cum se scuza autoritatile.

Dezvoltatorii imobiliari care si-au construit case pe persoana fizica, fentand TVA, platesc acum sume suplimentare ca impozit pe proprietatile rezidentiale multiple, scrie Adevarul, dandu-l ca exemplu pe Ionut Negoita, care detine 300 de astfel de locuinte. Pentru prima data in istorie, economiile emergente au atras mai multi bani decat pietele mature: in intervalul iulie-septembrie, investitorii au cumparat actiuni oferite pe pietele emergente in valoare de 138 de miliarde de dolari.

Ministerul Transporturilor a introdus astazi rovinieta electronica, in baza careia, teoretic, soferii ar trebui sa scape de grija documentelor care dovedesc plata taxei de drum; in realitate, constata Romania Libera, sistemul nu este inca pus la punct, desi a costat 35 milioane de lei. "Cred ca Romania stie foarte bine ce are de facut si cred ca Guvernul Romaniei se afla pe drumul cel bun in ceea ce priveste asanarea bugetului public", afirma ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim.

Ingvar Sviggum, vicepresedinte al Ford responsabil de vanzari si marketing, a fixat ca tinta mentinerea unei cote de piata de aproximativ 10% in Romania, valoare ce va fi sustinuta, conform Ziarului Financiar, de faptul ca Ford va fi perceputa ca o marca locala. Petrom, cea mai mare companie din Romania, estimeaza ca cererea de carburanti nu-si va reveni nici in 2011, dupa ce anul acesta declinul ar putea ajunge la 10%, asa incat fiecare a patra rafinarie din Europa ar trebui inchisa.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7436555
7436555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.