Revista presei economice din Romania

Postat la 24 septembrie 2010 24 afişări

Coalitia studiaza reintroducerea impozitului de 3% pe afacerile microfirmelor; pensiunile din Bran-Moeciu se inchid din cauza lipsei de clienti; strainii au ajuns sa detina in jur de 1,5% din fondul forestier al tarii.

Dupa ce Romania a primit joi a treia transa de la Comisia Europeana, in valoare de 1,2 miliarde de euro, statul s-ar putea imprumuta de pe piata din SUA, in cadrul programului de finantare externa in valoare de 7 miliarde de euro, consemneaza Gandul, citandu-l pe secretarul de stat de la Finante. Chiriile pentru birouri raman in stagnare; firmele din Bucuresti obtin cu mare greutate diminuarea chiriilor pentru sediile lor, proprietarii de spatii nefiind dispusi sa mai lase din preturi.

Impozitul de 3% pe afacerile microfirmelor ar putea reveni, sustine Evenimentul Zilei; coalitia de guvernare a cerut Ministerului Finantelor sa analizeze cum va arata bugetul daca va fi reintrodus acest bir, in timp ce in paralel se pregateste inlocuirea impozitului minim cu forfetarul. Cotidianul da patru sfaturi pentru firmele vizitate de inspectorii fiscali, pornind de la previziunea ca din cauza lipsei de bani la buget, Fiscul va inteti controalele in urmatoarea perioada.

Pensiunile din Bran-Moeciu au ajuns sa puna lacatul pe usa, constata Adevarul, explicand ca numarul mic de turisti, dar si concurenta localnicilor care ofera cazare i-au silit pe proprietarii de pensiuni din zona sa-si suspende activitatea. Petrom si compania americana Hunt Oil au incheiat un parteneriat pentru explorarea a doua perimetre petrolifere in Romania, la Adjud si Urziceni, investitia totala a celor doua companii urmand sa ajunga la 25 de milioane de euro.

Este foarte posibil sa nu putem intra in mecanismul ratelor de schimb din zona euro in 2012, insa obiectivul de aderare la euro in 2015 trebuie sa ramana ca semnal politic, sustin oficialii BNR, iar trecerea la moneda europeana ar face mai mult rau decat bine daca nu va fi insotita de o reformare a societatii. Aproximativ 20% dintre romani prefera sa mearga in clinicile private sa isi faca investigatii sau sa se trateze, iar exodul pacientilor este tot mai vizibil in statisticile clinicilor private, informeaza Romania Libera.

BNR a pus sub semnul intrebarii, in premiera, prognozele Guvernului privind creste­rea economica, prin vocea lui Lucian Croitoru, care vede posibila o crestere economica "mai negativa" decat proiectia actuala pentru 2010, scrie Ziarul Financiar. Investitorii straini au ajuns sa detina in jur de 100.000 de hectare de paduri din Romania, adica 1,5% din fondul forestier al tarii; recent, fondul german Nordcapital a ajuns sa detina 11.600 ha, dupa ce a cumparat 1.200 de hectare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7413994
7413994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.