Revista presei economice din Romania

Postat la 21 septembrie 2010 39 afişări

Exista judete unde sunt de doua ori mai multi pensionari decat salariati; specialistii in recrutare spun ca numarul de oferte de angajare va tot creste; investitori locali si fonduri straine fac achizitii de actiuni pe ultima suta de metri la Fondul Proprietatea.

In doua din trei judete ale tarii, numarul pensionarilor il depaseste pe cel al angajatilor, iar Giurgiu, Teleorman si Calarasi tin capul de afis, scrie Evenimentul Zilei, notand ca in Giurgiu si Teleorman sunt de doua ori mai multi pensionari decat salariati. Grupul CEZ a primit de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei primele certificate verzi pentru energie produsa in turbinele eoliene din Dobrogea si livrata in reteaua electrica nationala.

Intrebat de gandul ce parere are despre faptul ca bancile dau in judecata statul din cauza unei legi pe care o considera gresita, Gheorghe Ialomitianu, ministrul de finante, a declarat pe un ton usor iritat: "De ce ma intrebati pe mine? Intrebati la BNR. Nu noi am initiat-o", scrie Gandul. Dacia Duster este pe lista de nominalizari la titlul de Masina anului 2011, in competitie aflandu-se marci precum Audi, Nissan, Volkswagen sau BMW.

Specialistii in recrutare spun ca numarul de oferte de angajare e in crestere in aceasta toamna si ca evolutia se va pastra pana la sfarsitul anului, anunta Adevarul: studiile superioare sau specializarea nu mai garanteaza un venit ridicat, meseriasii sunt insa cautati atat in tara, cat si in strainatate. Petrom si Romgaz au inceput deja sa aduca gaze prin conducta Szeged-Arad, acestea fiind primele importuri care nu provin din Rusia.

Ce aduce in cariera un MBA? intreaba Romania Libera, care examineaza oferta de astfel de programe de pe piata romaneasca, atragand atentia ca un MBA comporta, pentru un angajat, si riscul de a fi considerat supracalificat pentru o anumita pozitie. Aflata in pericol de faliment, Sticla Turda, fabrica fondata in 1921, a cerut "protectia" AVAS, ca sa obtina capitalul necesar relansarii din vanzarea unei parti a patrimoniului social, adica din cele 12 hectare de teren si de 25 de cladiri.

Investitori locali si fonduri straine de investitii au fost cuprinsi de febra dividendelor de peste 1,1 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea si fac achizitii de actiuni pe ultima suta de metri; pe dinafara au ramas insa fostii proprietari care nu stiu cum pot intra in posesia dividendelor, relateaza Ziarul Financiar. Centrul Medical Unirea CMU vrea sa mai faca si alte achizitii, dupa ce reusit sa cumpere Euroclinic, pentru o suma estimata de ziar la cca 15 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7338914
7338914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.