Revista presei economice din Romania

Postat la 27 august 2010 11 afişări

Artistii si scriitorii se pregatesc de greva fiscala; Zara deschide magazin la Pitesti intr-o cladire veche de sun secol; mai nou, dealerii auto vand si tichete "Rabla"; chinezii se implica in proiectul hidrocentralei de la Tarnita, in valoare de un miliard de euro.

O suta de artisti, scriitori, graficieni, cineasti si traducatori, intre care Andrei Plesu, Harry Tavitian si Varujan Vosganian, vor sa intre in greva fiscala incepand cu 1 septembrie, nemultumiti de noua procedura de taxare a drepturilor de autor impusa de Executiv, anunta Gandul. Statul roman va ramane in continuare actionarul majoritar al proiectului de patru miliarde de euro de constructie si de punere in functiune a reactoarelor nucleare 3 si 4 de la centrala atomica de la Cernavoda.

Turistii sunt invitati in vacante cu facilitati la cazare, pentru a fi convinsi sa-si cumpere un apartament in regim time-sharing in strainatate, de preferinta in destinatii exotice; atentie insa la tepe si la costuri suplimentare, avertizeaza Evenimentul Zilei. Dupa ce mii de oameni au stat ore in sir sa-si plateasca darile, mai-marii de la Munca s-au gandit sa posteze pe site-ul Casei de Pensii un ghid cu procedurile si sa permita plata taxelor prin portalul e-Romania.

Estimarile Adevarului arata ca, pana a ajunge sa-si plateasca noile taxe pe drepturi de autor si PFA, un contribuabil mai cheltuieste lunar 33,4 lei pentru transport, formulare si timp pierdut la cozi, asa incat pentru ca statul sa incaseze in fiecare luna 12,7 milioane de lei din aceste taxe, asa cum a estimat Executivul, peste 500.000 de persoane vor cheltui suplimentar alte 16,7 milioane de lei. Importatorii si dealerii de automobile se ocupa mai nou si cu comercializarea de tichete "Rabla", la preturi negociabile.

Unul dintre gigantii chinezi din domeniul energiei, HydroChina, participa la consortiul desemnat de Ministerul Economiei pentru construirea hidrocentralei de la Tarnita - Lapustesti, un proiect in valoare de un miliard de euro, cea mai mare hidrocentrala de pe raurile de interior din Romania. Gheorghe Pipe­rea, con­feren­tiar la Drept si cunoscut avocat din zona financiara, sustine intr-un interviu tot pentru Romania Libera ca modificarile aduse Codului Fiscal incalca si Constitutia, si principiul de dreptul european al predictibilitatii legilor.

Retailerul spaniol Inditex, care detine brandul Zara, va deschide pana la sfarsitul anului primul sau magazin in Pitesti intr-o cladire veche de peste 110 ani plasata in centrul orasului, cu o investitie estimata de peste doua milioane de euro, informeaza Ziarul Financiar. Pretul ridicat al graului in 2010 a ingropat anul acesta una dintre principalele masuri anticriza din 2009, "Primul siloz", sustine ministrul agriculturii, fiindca producatorii nu doresc sa-si depoziteze graul si prefera sa-l vanda la preturi care ating si 200 de euro pe tona.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7045688
7045688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.