Revista presei economice din Romania

Postat la 18 august 2010 14 afişări

Tendinte de criza: magazinul cu discount si masina de clasa mica in loc de hipermarket si SUV. Bucurestiul, pe locul 1 in Europa la perspectiva de dezvoltare pentru investitii. Angajatii cu contracte de munca la un angajator si isi fac PFA sunt cei mai dezavantajati din punct de vedere fiscal.

Ramas fara bani pentru drumuri, Ministerul Transporturilor a reusit, totusi, sa faca rost de circa 17.000 de euro pentru operatiunea "Chestionarul", in urma careia vrea sa afle de unde vin si unde se duc soferii care circula pe drumurile nationale si pe cele doua autostrazi in perioada concediilor. Cresterea productiei industriale influenteaza activitatea in logistica, scrie Gandul, citand un studiu din care reiese ca firmele au inchiriat de peste patru ori mai multe hale si spatii de depozitare in prima jumatate de an.

Ce contributii sociale platesc persoanele fizice autorizate: cele mai mari costuri vor fi suportate de angajatii cu contracte de munca la un angajator care isi completeaza veniturile prin activitati realizate ca PFA, explica Evenimentul Zilei. Din nou despre privatizarea dezastruoasa a statiunii Baile Herculane sub Iosif Armas: intrebat ce are de gand cu ruinele fostelor hoteluri, omul de afaceri raspunde doar "Suntem o societate privata 100%, care nu e obligata sa dea explicatii".

Masinile de clasa mica au castigat, cel putin pe moment, batalia cu SUV-urile, constata Adevarul: romanii se reorienteaza catre masini de dimensiuni reduse, cu motor mic, pentru ca pretul de achizitie, dar si taxele si impozitele platite la stat sunt mult mai mici. Pe timp de criza, tot mai multi cumparatori aleg magazinele cu discount in locul hipermarketurilor; anul trecut, primele au avut un ritm de expansiune de trei ori mai mare decat cel al hipermarketurilor si au ajuns la o cota de piata de 9%.

Romania Libera detaliaza, cu exemple de noi investitii greenfield, un studiu publicat de Oxford Economics, care pozitioneaza Bucurestiul pe locul 1 intre orasele europene cu cea mai rapida rata de dezvoltare in viitor. Acelasi ziar observa cum a inflorit turismul intr-un sat cu 150 de locuitori din Delta: inspirati de investitorii de origine maghiara din judetele Harghita si Covasna, localnicii din Gorgova au ridicat, alaturi de acestia, zeci de pensiuni.

Dupa ce a amendat cu 1,2 mld. euro 14 administratori de fonduri de pensii pe motiv ca s-au inteles la impartirea clientilor, Consiliul Concurentei pregateste inca o investigatie, care vizeaza sase societati suspectate ca s-ar fi inteles sa aplice plafonul maxim de 2,5% permis de lege pentru comisionul de administrare a contributiilor. Tot din Ziarul Financiar: un fost manager de magazin la reteaua PIC vrea sa reinvie marca Aprozar, primul magazin fiind deja deschis in cartierul Militari din Bucuresti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6934948
6934948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.