Revista presei economice din Romania

Postat la 12 august 2010 13 afişări

La rectificare, Guvernul taie din banii de investitii, clientii au intrat in conflict cu bancile pe motiv de dobanzi prea mari, Ford promite ca face noi angajari la Craiova din 2011.

Furtul sau pierderea cardului il poate costa pe proprietar, daca are carduri la banci care taxeaza cu diverse sume blocarea sau reemiterea acestora, informeaza Evenimentul Zilei. Tigarile au fost campioane la scumpiri in iulie, insa inflatia s-a alimentat si din surse paradoxale: in plin sezon, pretul fructelor ia avant. In fine, Baltazar despre parerile lui Basescu legate de euro: "Emite si dansul pareri".

Romania se afla pe prima pozitie in randul noilor state membre in functie de cheltuielile cu pensiile in raport cu veniturile, in timp ce in UE ocupam locul al doilea dupa Grecia, remarca Gandul. Viiturile au produs pagube de circa 868 milioane de euro, insa Guvernul va fi despagubit de UE doar cu o treime din cat spera, anunta acelasi ziar.

Guvernul transfera banii de la investitii pentru proiectele prioritare, noteaza Romania Libera, precizand ca statul va taia la rectificarea bugetara o suma echivalenta cu 0,2% din PIB din banii destinati investitiilor, iar ministerele trebuie sa aleaga cate zece proiecte de investitii spre care banii ramasi vor fi alocati cu prioritate. Analistii considera ca scaderea cu aproape o treime a investitiilor este urmarea incheierii "perioadei banilor ieftini" si a lipsei de predictibilitate a mediului de afaceri.

Pierderile Rompetrol Rafinare s-au adancit cu 72% in primul semestru; rezultatele negative anuntate ieri, protestele angajatilor si apropierea scadentei pentru plata datoriei catre statul roman tin Rompetrol in tensiune, scrie Adevarul. Ford Europa, John Fleming, presedinte al companiei pentru Europa, a promis in cadrul intalnirilor pe care le-a avut cu prim-ministrul si presedintele ca Ford Craiova va mai angaja 3.500 de romani in 2011.

Zeci de clienti care au in derulare credite au intrat in conflict cu bancile lor, considerand ca le sunt impuse marje prea mari fata de indicatorii de referinta de pe pietele monetare - Euribor pentru euro sau Robor pentru lei, afirma Ziarul Financiar. Omul de afaceri Gabriel Popoviciu pierde Tiago Oradea daca nu achita pana miercurea viitoare 30,5 milioane de euro, pretul cu care a fost cumparat mallul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6857128
6857128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.