Revista presei economice din Romania

Postat la 28 iulie 2010 12 afişări

Subiecte din ziarele de marti: cum se vor aplica reducerile salariale pentru veniturile obtinute din drepturi de autor, cu cat au scazut preturile terenurilor de la inceputul anului, care mai e situatia fondurilor mutuale si cum au crescut vanzarile discului Madalinei Manole dupa moartea ei.

Boom de vanzari dupa moartea Madalinei Manole: in 12 zile, albumul nelansat al Madalinei Manole a ajuns pe primul loc in topul vanzarilor in reteaua Diverta, iar editorii au suplimentat tirajul initial al materialului discografic, de 3.000 de exemplare, cu alte 5.000 de bucati, informeaza Gandul. Peste 5.000 de cereri pentru programul "Casa Verde" s-au depus in prima luna de la debutul acestuia, banii fiind pregatiti pentru a fi virati beneficiarilor.

Preturile terenurilor au scazut cu pana la 50% in 7 luni: pentru ca nu au clienti si vand loturile foarte greu, multi proprietari au ales sa nu le mai scoata la vanzare, iar cei care au nevoie de bani sunt dispusi la negocieri de pana la 20%, scrie Evenimentul Zilei. Prefecturile si primariile nu taie costurile, asa cum ar fi trebuit, ci prefera sa transforme directii subordonate in societati comerciale sau sa renunte la artisti decat sa-si concedieze angajatii.

Adevarul prezinta modul cum se vor aplica reducerile salariale pentru veniturile obtinute din drepturi de autor, precizand ca angajatul va plati statului 16,5%, dar nu mai mult de 1.618 lei, adica in limita a cinci salarii medii brute pe economie, conform normelor ce vor fi discutate azi in sedinta de Guvern. Dupa intalnirea FMI-patronate, concluzia a fost ca o noua majorare a TVA este exclusa, pentru cel putin o jumatate de an.

Romania Libera trece in revista cateva posibile oportunitati imobiliare de vacanta pentru cei cu spirit de investitor, dar si pentru oamenii care isi permit o a doua proprietate - in Turcia, Spania, Bulgaria, Ungaria si SUA. Mult mai aproape de noi, in Bucuresti, indiferent daca este vorba de zone centrale sau periferice, chiriile spatiilor comerciale stradale sunt la jumatate fata de acum doi ani si au mai scazut cu inca 10-15% in ultimele trei luni.

Brandurile se construiesc cu idei bune, nu cu trucuri si discounturi, spune "strategul" marcii de bere Timisoreana, Grant McKenzie, care explica intr-un interviu pentru Ziarul Financiar de ce un aceasta marca a crescut intr-un an cand toata piata a avut de pierdut. Cele mai mari trei fonduri mutuale de pe piata, BCR Monetar, BCR Obligatiuni si Raiffeisen Monetar, au cumulat in ultimul an si jumatate la 105.000 de clienti, mai mult de jumatate din totalul pietei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6740356
6740356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.