Revista presei economice din Romania

Postat la 14 iulie 2010 9 afişări

Hipermarketurile Pic raman inchise, Elena Udrea il apostrofeaza pe Sebastian Vladescu, din august intra noi bani europeni pentru training, iar call centerele raman cei mai activi angajatori pe piata muncii.

Elena Udrea isi critica aspru colegul de guvern, pe Sebastian Vladescu si a sa propunere de renuntare la cota unica: "decat sa vorbim fiecare ce ne trece prin cap si cu puncte de vedere contrare deciziilor luate de Guvern, mai bine ar fi ca dl. Vladescu sa gaseasca solutii sa combata evaziunea fiscala", consemneaza Gandul. Primariile care au intarziat inceperea proiectelor cu bani UE de dezvoltare a capacitatii administrative vor fi pedepsite cu rezilierea contractelor.

Din august, firmele, asociatiile si autoritatile statului vor avea la dispozitie bani europeni pentru a-i scoli pe someri, ucenici, tarani, doctoranzi, dar si pe propriii angajati - e vorba de sase noi linii de finantare, cu o valoarea totala de 600 de milioane de lei, anunta Evenimentul Zilei. Ziarul reaminteste ca firmele trebuie sa depuna pana la 13 august raportarile contabile pentru primul semestru, in caz contrar riscand amenzi cuprinse intre 500 si 4.500 lei.

Declaratiile ministrului Sebastian Vladescu privind renuntarea la cota unica de la anul starnesc critici nu numai in PDL, ci si in mediul de afaceri, ai carui reprezentanti acuza in continuare lipsa de predictibilitate a regimului fiscal, conform cotidianului Adevarul. Veniturile din publicitate obtinute de televiziunea publica din difuzarea campionatului sunt mai mici decat cele din 2006, cel mai profitabil meci fiind finala Spania - Olanda, cu publicitate in valoare de 187.000 de euro.

Cine mai angajeaza azi in Romania: call centerele, firmele de IT si chiar si bancile, care cauta insa mai mult personal IT, casieri sau consilieri bancari, constata Romania Libera. Concurenta chinezeasca pentru agentiile de rating americane nu ne vede prea bine: agentia de evaluare Dagong situeaza Romania pe locul 40 din 50 de tari analizate din punctul de vedere al riscurilor de investitii.

BitDefender vrea sa-si mareasca veniturile extinzandu-si prezenta pe piete precum China, dupa ce a ajuns in ultimii ani la o cota de 2% din piata globala de soft de securitate IT, declara Florin Talpes, CEO al companiei, intr-un interviu pentru Ziarul Financiar. Fratii Penescu, in schimb, renunta la ideea redeschiderii hipermarketurilor Pic din Craiova si Pitesti, aflate in insolventa.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6552176
6552176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.