Revista presei economice din Romania

Postat la 13 iulie 2010 16 afişări

Presa de marti trece in revista starea pietei auto, de la inmatricularile de masini de lux si pana la exporturile Dacia, dar si planurile de reducere a cheltuielilor in ministere si situatia reala a vanzarilor din hipermarketuri, prezentate oficial ca fiind in crestere.

Inmatriculari de criza in Romania: 17 Ferrari, 9 Porsche, 3 Bentley, un Maserati si un Rolls Royce de 340.000 euro din ianuarie si pana acum, consemneaza Gandul. Nici afacerile din turism nu s-ar zice ca o duc rau, din moment ce tot mai multi isi fac hoteluri si pensiuni cu fonduri europene: in primele sase luni s-au deschis aproape 290 de santiere pentru diverse unitati de cazare, in crestere de trei ori fata de aceeasi perioada din 2009.

Majorarea TVA e folosita ca promotie de unii dealeri auto, care prefera sa suporte pana la 31 iulie sau 31 august costul celor 5% in plus, in incercarea de a contracara scaderea vanzarilor, care pe primele sase luni s-au redus cu 40%, constata Evenimentul Zilei. Randamentul titlurilor de stat puse la bataie de Finante a reinceput sa creasca pana la pragul de 7% pe an, scrie ziarul, iar una dintre cauze este taxarea dobanzilor.

Lipsa utilitatilor determina un adevarat exod al proprietarilor de case de pe langa Bucuresti, scrie Adevarul, referindu-se indeosebi la zone ca Domnesti, Snagov, Pantelimon si Branesti, sunt unde numarul de anunturi de vanzare a caselor a crescut cu aproximativ 20% in ultimele sase luni. Mersul restructurarii: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va concedia 4.463 din cei 13.302 angajati, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

Tot despre restructurare in administratie scrie Romania Libera, anuntand ca MAE trece la deplasari cu companii low-cost, telefonie prin internet, renegocierea chiriilor si reducerea consumului la utilitati. Dacia a ajuns sa vanda 9 masini din 10 la export, compensand astfel limitele pietei interne, unde primele 20 de marci auto vandute au consemnat pe linie scaderi in prima jumatate a anului, cu o singura exceptie (Chevrolet).

"Adevarata fata a crizei in hipermarketuri", titreaza Ziarul Financiar: desi cifrele de afaceri ale celor cinci retele de hipermarketuri s-au majorat cu 3%, cresterea vine exclusiv din extinderea suprafetelor de vanzare, in timp ce pe metru patrat rulajele sunt mai mici cu 16%. ORS (Austria), TDF (Franta), General Satellite (Rusia) si patru firme romanesti ar putea depune oferte pentru licentele de televiziune digitala care vor fi acordate de stat anul acesta.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6546619
6546619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.