Revista presei economice din Romania

Postat la 12 iulie 2010 12 afişări

Intre subiectele de azi ale ziarelor: care sunt cele sapte masuri de relansare a economiei proaspat pregatite de PDL, cat de probabil e ca pensiile sub 1.000 de lei sa fie impozitate si cum ii va ajuta eliminarea subventiilor la incalzire pe comerciantii de centrale termice.

PDL pregateste un plan de sapte masuri pentru relansarea economica, ce vor fi inaintate Guvernului: conform Gandul, una dintre ele priveste crearea "grupului de TVA", pentru simplificarea platii impozitelor de catre holdinguri si gruparile de firme care au aceiasi actionari. Masinile s-au ieftinit anul trecut cu 10,1%, mai putin insa decat in Slovenia, Lituania si Slovacia, unde s-au ieftinit cu pana la 13,4%.

Divortul si salariul taiat protejeaza rau-platnicii la banci, scrie Evenimentul Zilei; dobanzile penalizatoare pentru neachitarea ratelor la credite sunt mai mici pentru debitorii care divorteaza, care au salariul scazut cu cel putin 15% sau sunt in concediu de boala prelungit. Acelasi ziar trateaza disputele iscate in interiorul Guvernului de ideea impozitarii pensiilor mai mici de 1.000 de lei.

Barajele de protectie din Delta au fost reparate de mantuiala sau nu au fost reparate deloc, desi au inghitit milioane de lei din bani publici, scurse in contul firmei unui client al politicienilor locali, dezvaluie Romania Libera. Hotelul Hercules din Baile Herculane, controlat de omul de afaceri Iosif Armas, va fi scos la lici­tatie pe 17 iulie, dupa ce Hotelul Roman, controlat de asemenea de Armas, a fost vandut pentru 8,6 milioane lei.

Tenerife, Egipt, Normandia, Grecia, Paris sau chiar propriile locuinte sunt doar cateva locuri unde unii dintre cei mai importanti manageri din Romania vor alege sa se odihneasca dupa un an de munca, scrie Adevarul, pe baza declaratiilor oferite de manageri ca Shachar Shaine, Sorin Minea sau Ruxandra Brutaru. Daniel Daianu atrage atentia ca dialogul prin presa Basescu-Boc risca sa dea impresia FMI ca tot ce a facut Romania a fost doar ca sa obtina ultima transa din credit.

Producatorii de PC-uri isi refac socotelile: de la cresteri la al doilea an pe minus, consemneaza Ziarul Financiar, notand ca firmele se tem de o scadere a vanzarilor chiar mai mici decat in 2009, cand piata a cazut cu aproape 60%. De unde ar putea veni relansarea pietei de centrale termice, dupa o comprimare cu 30% anul trecut: programul Casa Verde si eliminarea subventiilor la caldura.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6540796
6540796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.