Revista presei economice din Romania

Postat la 04 mai 2010 19 afişări

Bancile trec pe profit, dar nu scapa de restantieri. FMI i-a respins lui Radu Berceanu cererea de crestere a limitei de deficit bugetar. 1 Mai cu ANAF pe cap pe litoral. Plus: de ce nu pot elevii sa manance mere romanesti la scoala.

"Sa geama astia cu Q7", le doreste ministrul transporturilor, Radu Berceanu, intr-un interviu pentru Gandul potentialilor contribuabili care ar fi nevoiti sa plateasca taxa pe masinile de lux, imaginata de el intru cresterea incasarilor la buget. "Cum s-a distrat Fiscul de 1 Mai: a pus lacatul pe clubul Bamboo din Mamaia", isi intituleaza gazeta un alt articol, scriind ca trei cluburi celebre de pe litoral au fost inchise de ANAF fiindca nu aveau case de marcat sau nu le foloseau.

Evenimentul Zilei incearca sa explice cum a reusit Biserica sa atraga donatii de la contribuabili, tinand cont ca aproape o treime dintre cei ce au donat 2% din impozitul pe venit in 2009 catre organizatii nonprofit au dat banii Bisericii, deoarece au incredere in institutie. Cotidianul citeaza si cateva opinii de analisti privind evolutia posibila a somajului in urmatoarele luni, mai pesimiste decat estimarile oficiale.

"Bancile trec pe profit, dar nu scapa de restantieri", observa Romania Libera, notand ca institutiile de credit au adunat castiguri de peste 100 milioane euro in primele trei luni ale anului, desi sumele pentru acoperirea creditelor neperformante au crescut. Tot aici sunt de citit motivele care l-au facut pe Cristian Constantinescu, fostul CEO al Allianz-Tiriac, sa paraseasca acest post de la 1 mai: "Ma asteptam sa fie nasol doar in primii 4-5 ani, dupa care lucrurile sa se aseze. Estimarea mea a fost total eronata: cu cat trece timpul, cu atat problemele se amplifica".

Ordinul Ministerului Agriculturii privind specificatiile merelor pe care elevii le vor primi la clasa incepand cu acest an, in cadrul programului "Fructe in scoli", ii lasa deocamdata pe dinafara pe producatorii autohtoni, care sustin ca momentul luarii deciziei de catre Guvern ii dezavantajeaza, fiindca productia pentru acest an s-a terminat, informeaza Adevarul.

Cum a ajuns Algida la 14% din piata inghetatei intr-un singur an: "Am investit cu circa 50% mai mult decat toti concurentii nostri la un loc", declara pentru Ziarul Financiar seful diviziei de inghetata a Unilever. ZF informeaza si ca Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, i-a respins ministrului Radu Berceanu solicitarea de majorare a deficitului cu 0,4-0,5% din PIB pentru infrastructura, remarcand ca deja incasarile bugetare din primele trei luni au fost sub nivelul agreat cu Guvernul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6087252
6087252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.